.st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer Review 

 31 augustus 2020

Door  Sabrina

De Virtufit HTR 1.0 is een hometrainer die belooft het gevoel te geven alsof je op een echte fiets traint. Een compact model dat makkelijk op de juiste hoogte te verstellen is. Zo kun je altijd in een ergonomische houding trainen.

De computer helpt bij je training door de gefietste kilometers en informatie zoals je hartslag weer te geven. Verder kun je de weerstandsniveau aanpassen aan het soort trainen. 

Al met al is de Virtufit HTR 1.0 hometrainer een goedkoop instapmodel. In deze review bekijken we de voor en nadelen en bespreken we de belangrijkste eigenschappen want we zijn toch niet helemaal overtuigd van dit model.

Wat we goed vinden

 • Ingebouwde hartslagmeter in het stuur
 • Waterpas afstelbaar
 • Vliegwiel van 8 kg voor realistische fietservaring
 • Transportwieltjes om het toestel gemakkelijk te verplaatsen
 • Tablethouder
 • Stil in gebruik (meestal)
 • Lage instap

Wat we niet goed vinden

 • Geen ergometer en daardoor minder geschikt voor revalidatie
 • Niet inklapbaar
 • Met 21,2 kg erg licht en daardoor soms stabiliteitsproblemen tijdens het trainen
 • Voorkant niet stabiel

Belangrijkste eigenschappen

Zoals bij alle andere reviews, delen we onze ervaringen op basis van 4 grote punten. Duurzaamheid, prijs, functies en comfort.

Duurzaamheid

De hometrainer is gemaakt uit metaal en kunststof, hij voelt daardoor degelijk aan. Het vliegwiel is gemaakt van 6 kilo en is bij de meeste modellen geruisloos in gebruik.

Er zijn hier en daar wel klachten van kopers, dat er na een paar weken van gebruik een hard zoemend geluid geproduceerd wordt door het vliegwiel. Bij de meeste gevallen valt dit binnen de garantie en wordt het netjes verholpen. Het is daarom wel zo belangrijk om dit model bij een gekende webshop te kopen.

-> Bekijk prijs op Bol

Voor de rest zijn er geen materiaal klachten en levert de Virtufit HTR 1.0 de kwaliteit die je mag verwachten voor deze prijs. Het zou slim zijn als Virtufit het zwakke punt verhelpt in het vliegwiel. Als het vliegwiel voor elk model probleemloos zou werken zal deze hometrainer meteen beter scoren.

Prijs

Virtufit noemt dit model hometrainer niet voor niets een instap model. Met een prijs rond de €250,- is dit model inderdaad gangbaar voor de beginnende thuistrainer.

Door deze relatief lage prijs is het aantrekkelijk om het thuis trainen uit te proberen. Ook voor een revalidatie traject zijn de kosten interessant om elke dag thuis te kunnen trainen.

Functies

Wanneer je op zoek bent naar een hometrainer met allemaal slimme gadget en app functies, is dit niet het model voor jou.

De Virtufit HTR 1.0 hometrainer heeft namelijk geen uitgebreide computer of mogelijkheden tot aansluiten van je telefoon.

virtufit htr 1.0 trainingscomputer

Als instap hometrainer model voldoet hij wel aan alle basiseisen. Zo heeft hij wel een hartslagsensor voor conditietrainingen en geeft hij de gemaakte snelheid, tijd en afstand weer. Ook houdt hij de verbrande calorieën per training bij. Precies wat je zoekt bij een zeer basic instapmodel.

Hartslagsensoren

Speciaal voor de conditietraining heeft de hometrainer dus hartslagsensoren. Aan beide zijde van het stuur zitten de sensoren. Ze zijn slim verdeeld in twee stukken, op die manier zijn ze functioneel voor zowel een kleine als grote hand.

virtufit htr 1.0 hometrainer stuur

Vliegwiel

Het fijne aan dit model hometrainer is dat er veel aandacht besteed is aan de train ervaring. Het model is zo gemaakt dat je het idee hebt daadwerkelijk op een fiets te zitten. Een onderdeel hiervan is de 8 kg vliegwiel die genoeg weerstand biedt om een realistisch fietsgevoel te creëren.

Gratis eBook 

Download ons gratis eBook met trainingsschema's. Van HIIT trainingen tot duurtrainingen

Stuur en zadel

Ook in de uitvoering van het stuur en zadel is de ‘echte’ fiets meegenomen. Zo is de houding die je aanneemt passend bij een gewone fiets.
Belangrijk voor je training is dat je het zadel en stuur zo kunt afstellen dat je in een ergonomische houding traint. Je kunt namelijk zowel horizontaal als verticaal je zadel positie aanpassen.
Trainen in een ergonomische houding zorgt er voor dat je meer uit je training haalt en ook verantwoord traint. Op die manier is een comfortabele training mogelijk.

-> Bekijk beste prijs

virtufit htr 1.0 verstelbaar stuur
virtufit htr 1.0 zadel

Stabilisator

Virtufit is zeer trots op de stevige stabilisator van dit model. De hometrainer heeft namelijk een brede achterste stabilisator. Heel fijn want trainen op een wankel apparaat is voor niemand een pretje.

Virtufit is alleen vergeten dat een stabiel apparaat niet ophoudt bij een brede achterkant. De voorkant heeft ook wat extra aandacht nodig.

Het is dus niet slim om teveel naar voren te hangen op het moment van af of opstappen. Dan is de hometrainer toch nog wankel. Houdt dit dus in het achterhoofd, om valpartijen te voorkomen.

Wel weer prettig van Virtufit is dat je het model waterpas kunt afstellen. Geen verder gewiebel dus bij een oneffen vloer.

Transportwieltjes

Voor de thuis trainers met een grote opbergruimte zijn de wieltjes aan de voorkant een uitkomst. Na je training rij je de hometrainer makkelijk naar zijn stalling.

-> Bekijk de beste prijs voor de VirtuFit HTR 1.0

Extra's

Met de tablethouder kun je een filmpje kijken of boek lezen tijdens je training. Of je legt je telefoon er mee makkelijk in het zicht.

De bidonhouder is handig voor de langere sportsessies. Nu is het niet nodig om te stoppen wanneer je wat wilt drinken.

virtufit htr 1.0 tablethouder

Comfort

Er is door Virtufit goed nagedacht over de ergonomische houding van de trainer. Door de extra afstel mogelijkheden van het zadel is iedereen in staat comfortabel te zitten.

De opstap van dit model is vrij laag, dat maakt deze hometrainer ook functioneel voor mensen met opstap problemen.

Jammer is wel dat de stabilisator alleen functioneel is aan de achterkant. Hierdoor is het opstappen niet voor iedereen helemaal veilig.

Handig is wel dat je de hometrainer makkelijk wegrijdt met zijn wieltjes aan de voorzijde.

-> Bekijk onze lijst met de beste hometrainers

Waardige alternatieven

Mocht je na het lezen van deze tekst een vergelijkbaar apparaat zoeken? Dan hebben we twee opties voor je; Nautilus U628 en de Fit Bike Ride 5 iPlus.

De Nautilus U628 is een prijsklasse hoger, maar hij is stabieler dan de Virtufit HTR 1.0.

Ondanks zijn extra stabiliteit is hij minder geschikt voor mensen met opstap problemen. Mocht je opzoek zijn naar een hometrainer die wel de mogelijkheid heeft tot aansluiten op je apps van de telefoon? Dan is dit model mogelijk een betere keus.

Nautilus U628

Beste keuze hometrainer voor intensief thuisgebruik.

 • Ergometer
 • Koppeling met meegeleverde hartslagband
 • Fietsen met VR-headset

Ook de Fit Bike Ride 5 iPlus is duurder van prijs, maar heeft wederom meer mogelijkheden met telefoon connectie. Hij is niet zo luxe als de Nautilus U628, je sluit bijvoorbeeld niet je VR bril aan op de Fit Bike Ride 5 iPlus. Wel heeft hij een zwaarder vliegwiel voor meer weerstand tijdens de training. Wanneer je een hometrainer zoekt die voor de intensieve trainingen gebruikt moet worden, is dit model wellicht niet de beste keuze. Ook wanneer er sprake is van opstap problemen is het beter op zoek te gaan naar een ander model zoals de Fit Bike Senator iPlus.

FitBike Ride 5 iPlus

Beste keuze voor thuisgebruik voor beginners

 • Zwaar vliegwiel
 • Ergometer
 • 16 weerstandniveaus

De Virtufit HTR 1.0 is een prima instapmodel voor de beginnende thuistrainer. Door het verstelbare stuur en zadel kan iedereen deze hometrainer in een comfortabel stand zetten. Door de lage opstap is hij geschikt voor mensen met opstap problemen. Waar wel aan gedacht moet worden is dat de voorkant niet zo stabiel is als de achterkant.
Hij heeft geen uitgebreide computer mogelijkheden en is niet te linken met apps op je telefoon. Dit model heeft alle standaard gegevens beschikbaar van je training.
De tablet en bidonhouder zorgen voor een extra training comfort.
Al met al is deze hometrainer een echte aanrader, zeker met oog op de lage prijs.

Besluit


Totale score:

5,5 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Virtufit HTR 1.0 is een ok instapmodel voor de beginnende thuistrainer maar daar blijft het ook bij. Door het verstelbare stuur en zadel kan iedereen deze hometrainer in een comfortabel stand zetten.


Door de lage opstap is hij geschikt voor mensen met opstap problemen. Waar wel aan gedacht moet worden is dat de voorkant niet zo stabiel is als de achterkant. Vaak moet je wat geluk hebben met het model dat geleverd wordt.


Hij heeft geen uitgebreide computer mogelijkheden en is niet te linken met apps op je telefoon. Dit model heeft alle standaard gegevens beschikbaar van je training.
De tablet en bidonhouder zorgen voor een extra training comfort.
Al met al is deze hometrainer bijzonder goedkoop maar zijn we er van overtuigd dat er veel betere keuzes zijn op vlak van prijs-kwaliteit.


-> Bekijk de beste prijs voor de VirtuFit HTR 1.0

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}