.st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit 1.2i Hometrainer Review 

 31 augustus 2020

Door  Sabrina

Je wilt meer in beweging komen en bent om zoek naar een goede comfortabele hometrainer. Er zijn diverse producten op de markt gebracht met ieder zijn eigen eigenschappen.

Eén van de bekendste merken die handelt in hometrainers, is het merk VirtuFit. Ze zijn gemaakt van hoge kwaliteit en bij dit merk is veel rekening gehouden met de wensen van de gebruiker.

Hierbij denkend aan bijvoorbeeld het gemak van de hometrainer, het uiterlijk en de mogelijkheden die het biedt tijdens het hometrainer. 

Kortom, wil je iets meer bewegen of wil je een echte workout, dan zit je goed bij de VirtuFit en dan vooral bij hun meest gewilde hometrainer: de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i.

Wat we goed vinden

 • Lage instap
 • Comfortabel zadel
 • Eenvoudig verstelbaar zadel en stuur
 • LCD Display
 • Soepele en stabiele rotatie tijdens het fietsen
 • 10 trainingsniveaus
 • Hartslagmeter
 • Tabletmeter

Wat we niet goed vinden

 • Moeilijk leverbaar
 • Prijzig (gezien de specificaties)

Belangrijkste eigenschappen

De VirtuFit Low Entry Bike 1.1. heeft diverse eigenschappen.

Deze staan opgedeeld om een duidelijk overzicht te creëren van de mogelijkheden die de hometrainer heeft. Hierbij denkend aan de duurzaamheid, comfort, diverse mogelijke functies en, niet onbelangrijk, de prijs.

Door de lage instap kan iedereen, jong en oud, de hometrainer gebruiken. Ook voor mensen die moeten revalideren is deze hometrainer ideaal.

Gratis eBook 

Download ons gratis eBook met trainingsschema's. Van HIIT trainingen tot duurtrainingen

Doordat dit model weinig weegt en wieltjes heeft aan de onderkant, kun je de hometrainer zo naar een ander gedeelte van de woning verplaatsen.

Ook is de hometrainer simpel in gebruik, wat een groot pluspunt is voor iemand die technologie lastig vindt. De hometrainer kan een gewicht van maximaal 140 kg aan.

Duurzaamheid

Door gebruik te maken van duurzame materialen om de hometrainer te maken, komt slijtage weinig voor.

Of het nu gaat om het handvat, de v-aandrijfriem, de elektromagneetrem, kogellagers of vliegwiel. Alles is van dusdanige goede kwaliteit, dat de hometrainer lang mee kan gaan ondanks intensief gebruik.

virtufit 1.2i product shot

Doordat het vliegwiel zwaarder is, zijn bewegingen die je op de hometrainer maakt vloeiender. Hierdoor slijt jouw hometrainer minder snel. Heb je een hometrainer op het oog van topklasse, dan betekent dit dat het is gemaakt van zeer goede en stevige materialen. 

Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe beter de rest van de constructie is waardoor de hometrainer qua kwaliteit hoog scoort. De VirtuFit Low Entry Bike 1.2i. heeft een vliegwiel van 14 kg, waardoor het materiaal waaruit de hometrainer bestaat, super stevig en duurzaam is.

-> Bekijk de beste prijs voor de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i hometrainer

Prijs

De prijs die VirtuFit voor zijn producten vragen, loopt erg uiteen. Dit heeft te maken met de mogelijkheden van de hometrainers die op de markt zijn gebracht en jouw persoonlijke wensen. Wanneer we kijken naar de VirtuFit Low Entry Bike 1.1. liggen de prijzen op ongeveer €300 euro. Bekijk hier de beste prijs die we vonden.

Functies

De hometrainer is uitgerust met diverse functies.

virtufit 1.2 verstelbaar

Zo heb je keuze uit 10 niveaus om te trainen. Met behulp van de weerstandsknop kun je kiezen op welk niveau jij wilt trainen, van licht tot zwaar. Zo kun je het zo zwaar maken als je zelf aan kunt en is het voor jong en oud, revaliderend of niet, een prima workout.

virtufit 1.2i trainingscomputer

Doordat de hometrainer is uitgerust met een LCD display krijg je inzicht in jouw training. Zo worden tijd, afstand, hartslag en calorieën weergegeven en kun je jouw snelheid zien en de RPM. Op deze manier kun je jouw resultaten bijhouden.

virtufit 1.2i hartslagsensoren trainingscomputer

Door de handvaten vast te houden die op de hometrainer zitten, kun jij jouw hartslag meten. Op deze handvaten zitten hartslagsensoren die tijdens de training aangeven hoe hoog je hartslag is. Dit kan uitmaken of je het rustiger aan moet doen of juist een tandje hoger moet trainen.

Dit komt ook ten goede aan het verbeteren van je conditie en het uitdagen van je lichaam, afhankelijk natuurlijk voor welk doel je de hometrainer gebruikt.

Comfort

Comfort is erg belangrijk als je gebruik gaat maken van een hometrainer. Je moet hier immers met veel plezier op gaan sporten en dan is het fijn als je lekker. Ook het vasthouden van de handvaten moet comfortabel zijn.

Daarnaast moet de hometrainer lekker en op een soepele manier trappen en is het fijn als alle functies die erop zitten, makkelijk toegankelijk zijn zonder teveel poespas. 

-> Bekijk onze lijst met de beste hometrainers

Waardige alternatieven

Een waardig alternatief op deze genoemde hometrainer is de Nautilus U628 en de Fit Bike Ride 5 iPlus. Deze fietsen zijn ook erg populair en makkelijk in gebruik.

Nautilus U628

Beste keuze hometrainer voor intensief thuisgebruik.

 • Ergometer
 • Koppeling met meegeleverde hartslagband
 • Fietsen met VR-headset

FitBike Ride 5 iPlus

Beste keuze voor thuisgebruik voor beginners

 • Zwaar vliegwiel
 • Ergometer
 • 16 weerstandniveaus

Besluit


Totale score:

7,8 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

Mocht je dus willen kiezen voor een hometrainer, let er dan goed op dat je een degelijke fiets koopt die aansluit bij jouw wensen. De vaak goedkopere hometrainers zijn ook vaak de meest minder geavanceerde, waardoor je meer ongemak zult ervaren.


Het zit minder comfortabel, heeft vaak minder functies en een LCD scherm waarop je kunt zien wat je sportprestaties zijn. Het is handig als je de hometrainer zo binnenshuis kunt vervoeren, zodat je het overal kunt plaatsen.


Hoe meer wensen je hebt, hoe duurder de hometrainer zal zijn. Daarnaast ligt het eraan of je van plan bent om de fiets als therapeutisch middel te gebruiken of om hier regelmatig op te sporten.


-> Bekijk de beste prijs

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}