.st0{fill:#FFFFFF;}

Sole Fitness LCB hometrainer review 

 25 april 2020

Door  Sabrina

Als je het ons vraagt is de Sole Fitness LCB hometrainer een echt pareltje. We hebben het genoegen gehad om dit apparaat 35 uur te testen en onderzoeken. En dat was een echt plezier om te doen. Dit model heeft alles wat je nodig hebt in huis en zou zeker ook niet mis staan tussen de professionele hometrainers in de sportschool.

Helaas hangt aan dit vlaggenschip model wel een stevig prijskaartje vast. Maar de zekerheid dat je deze hometrainer ook bij zeer intensief gebruik jarenlang zult kunnen gebruiken door de duurzame bouw maakt dit een mooie investering. Want bij Sole Fitness beweren ze dat bij dit toestel voornamelijk gefocust is op kwaliteit en duurzaamheid in plaats van toeters en bellen. En dat was ook onze conclusie.

Wat we goed vinden

 • Zwaar vliegwiel van 14 kg
 • Ingebouwde ventilator en bidonhouder
 • Ingebouwde speakers met AUX-ingang
 • Zeer comfortabel trainen
 • Bluetooth verbinding met app op smartphone/tablet
 • 40 weerstandniveaus
 • Stevig toestel om stabiel op te trainen
 • Geen stroomvoorziening nodig dus werkelijk overal in huis te plaatsen

Wat we minder goed vinden

 • Geen tablethouder
 • Slechts 9 trainingsprogramma's

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

De Sole Fitness LCB hometrainer is een stevig apparaat, laat dat wel duidelijk zijn. De solide bouwmaterialen die hierbij gebruikt zijn, kunnen jarenlang intensief sportplezier leveren.

Ook aan de bouw van de trainingscomputer merk je dat er veel aandacht is besteed aan de duurzaamheid van het toestel. Je voelt bijvoorbeeld aan de knoppen dat hier niet op is bespaard, wat de levensduur van dit apparaat goed verlengt.

De crank is 3-delig. Opnieuw een teken van duurzaamheid. Het is namelijk zo dat wanneer één van de onderdelen van de crank versleten is, je deze gemakkelijk kunt vervangen.

Op het frame- en laswerk krijg je bij deze hometrainer dan ook een levenslange garantie. En op de onderdelen een garantie termijn van 3 jaar. Dit ligt ver boven de gemiddelde garantieperiode van andere goedkopere modellen.

Comfort

Met een vliegwiel van 14 kg mag je er zeker van zijn dat dit toestel soepele fietsbewegingen maakt. Het gewicht van een vliegwiel is namelijk een belangrijke indicator van kwalitatief een hometrainer is maar ook hoe soepel de bewegingen gaan. Die 14 kg toont dus mooi aan dat dit een semi-professioneel fitnessapparaat is.

Doordat je geen voeding nodig hebt kun je dit toestel overal in huis plaatsen. Maar dat betekent dus ook dat je deze perfect op je terras kunt plaatsen of achter in de tuin. Dat verplaatsen gaat overigens erg vlot met de transportwieltjes die aan het toestel bevestigd zijn. Verplaatsen met transportwieltjes en geen gedoe met voedingkabels, dat is wat we noemen echt comfort. Let wel, als je de functies van het display om bijvoorbeeld een bepaald trainingsprogramma te volgen wilt gebruiken, zul je wél de voeding moeten gebruiken.

Ook in gebruik van het toestel hebben we hier te maken met een erg comfortabel apparaat. Je zit lekker recht door het zadel dat zowel horizontaal als verticaal is te verstellen. Dit gelzadel zit zo comfortabel dat je er echt wel enkele uurtjes aan een stuk op kunt trainen.

Veranderen van weerstandniveau gebeurt erg soepel. Daar waar je bij sommige goedkope hometrainers een schokkende overgang hebt, gebeurt de overgang bij de Sole Fitness LCB mooi soepel. Om het verhaal helemaal af te maken kun je ook nog eens kiezen uit maar liefst 40 weerstandniveaus. Hierdoor is het totale weerstandbereik erg breed met kleine intervallen. Dat betekent dat je sowieso een weerstand vind waar je comfortabel op kunt trainen.

Nog een handigheidje dat we wel konden smaken is het voorziene vakje waar je spullen in kunt opbergen onder de trainingscomputer. Je kunt er gemakkelijk je smartphone, MP3-speler, sleutels… in kwijt. Dit vak kan dus ook voor andere zaken dienen dan enkel een waterfles/bidon opbergen.

Functies

Sole Fitness heeft zich bij dit toestel voornamelijk gericht op duurzaamheid en kwaliteit. Erg veel toeters en bellen zijn er bij dit apparaat dus niet. Begrijpelijk, maar er zijn toch enkele punten die we graag anders hadden gezien.

Deze hometrainer is voorzien van ingebouwde ventilator alsook een waterfleshouder. Daarnaast zijn er ingebouwde speakers waarop je muziek kunt afspelen middels een AUX-ingang.

De trainingscomputer kun je koppelen met een app die je geïnstalleerd hebt op je smartphone of tablet. Op die manier kun je je resultaten netjes blijven opvolgen.

De trainingscomputer heeft 9 trainingsprogramma’s. En hoewel dit niet slecht is, hadden we bij een hometrainer met deze prijs echt wel meer programma’s verwacht om uit te kiezen. Van deze 9 programma’s zijn er 5 voorgeprogrammeerd. Daarnaast zijn er nog 2 hartslagprogramma’s, een manueel in te stellen programma en een fitheidstest.

En die beperkte keuze is volgens ons ondermaats voor een hometrainer in dit prijssegment.

Tot slot missen we een tablethouder. Als je het fijn vindt om op je tablet naar een film/serie te kijken tijdens het sporten, dan zul je teleurgesteld zijn. Langs de andere kant kun je dit apparaat evenwel voor de televisie plaatsen. Uiteindelijk heb je toch geen voeding nodig en kun je toestel gemakkelijk verplaatsen met de transportwieltjes.

Prijs

Helaas hangt aan deze kwaliteit een stevig prijskaartje vast. De Sole Fitness LCB kan geklasseerd worden in het segment semi-professionele hometrainers die geschikt is voor thuisgebruik maar je ook wel eens zou kunnen treffen in een kleinere sportschool.

Waardige alternatieven

Een betere keuze binnen dezelfde prijsklasse, omdat dit toestel voorzien is van meer trainingsprogramma’s en in het algemeen meer technologische snufjes die je training aangenamer maken is de Spirit CU800.

Spirit CU800

Onze topfavoriet, geschikt voor professioneel gebruik én intensief thuisgebruik.

 • Zelf genererend, dus geen stroomtoevoer nodig
 • Belastbaar tot 204 kg
 • 40 weerstandniveaus

Op vlak van bouwkwaliteit komt ook de Kettler Axiom mooi in de buurt.

Kettler Tour 300

Geen toeters en bellen bij de Kettler Tour 300 maar een oerdegelijk apparaat dat een leven lang mee gaat.

 • Ergometer
 • Uiterst ergonomisch
 • Zwaar en stabiel

Productvideo Sole Fitness LCB

Besluit


Totale score:

8,5 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Sole Fitness LCB is ideaal voor wie intensief wilt trainen en daarvoor een investering wilt doen in een stevig, duurzaam toestel. Deze hometrainer is gemaakt om jarenlang mee te gaan en je steeds te voorzien van een comfortabel training. Wil je echter ook een uitgebreide keuze aan trainingsprogramma’s of andere technologische handigheidjes? Dan kijk je beter naar andere modellen binnen deze prijsklasse met meer functies zoals de Spirit CU800.


> Bekijk hier de beste prijs voor de Sole Fitness LCB

Specificatietabel

Eigenschap

Sole Fitness LCB

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie frame- en laswerk

Levenslang

Afmetingen (L x B x H)

110 x 58 x 140

Gewicht product

58 kg

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Gewicht vliegwiel

14 kg

Aantal weerstandniveaus

40

Weerstandsysteem

EMS

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

200 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

10

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Nee

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Nee

Koppeling met tablet

Ja

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}