.st0{fill:#FFFFFF;}

NordicTrack GX2.7U Hometrainer Review 

 27 april 2020

Door  Sabrina

We hebben het genoegen gehad om een hometrainer NordicTrack uitgebreid te mogen testen. NordicTrack is voornamelijk in Amerika een erg gekend merk in de homefitness. In onze streek hebben ze het moeilijk de concurrentie aan te gaan met merken als Kettler. Desalniettemin is deze NordicTrack GX2.7U de moeite waard te overwegen voor beginnende (thuis)sporters met een aantrekkelijk prijskaartje.

We hebben dit toestel ongeveer 13 uur getest en onderzocht. Daarbij zijn we enkele interessante bevindingen tegen gekomen. In deze review bespreken we alle punten die we goed én minder goed vonden.

Wat we goed vinden

 • Verstelbaar display scherm
 • Gratis iFit lidmaatschap voor 12 maanden
 • Ingebouwde USB-lader voor smartphone/tablet
 • Ingebouwde speakers met AUX-ingang
 • 20 weerstandniveaus
 • 20 trainingsprogramma's

Wat we minder goed vinden

 • Geen waterfleshouder
 • Relatief licht vliegwiel van 7 kg
 • Geen lage instap
 • Geen ergometer

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

De NordicTrack GX2.7U is met zijn 30 kg niet meteen een zwaargewicht in de wereld van hometrainers. Hierdoor heeft dit apparaat een wat kwetsbaarder gevoel tijdens het sporten dan andere, stevigere modellen. Verwacht bij deze NordicTrack niet de kwaliteit van de hometrainers die je gewoon bent in de sportschool.

Ben je beginnend sporter en wil je sporadisch een rustige workout doen, dan is dit een goede keuze. Ben je van plan het toestel intensiever te gebruiken, dan kijk je beter naar hometrainers die wat steviger staan.

Comfort

Op vlak van comfort doet de NordicTrack het wel goed. Helaas geen lage instap op dit model maar wel een zadel dat zowel horizontaal als verticaal verstelbaar is. En ook het scherm kun je kantelen waardoor je steeds alles op het display of op je tablet goed kunt lezen.

trainingscomputer nordictrack gx 2.7u

Aangezien de ingebouwde ventilator net onder het scherm is ingebouwd, kun je door het scherm te kantelen dus ook de richting waarin er lucht wordt geblazen aanpassen.

De ingebouwde transportwieltjes zijn handig om het toestel te verplaatsen naar een andere plaats of een andere ruimte. Zo kun je het toestel wat “verstoppen” in een andere kamer wanneer deze niet in gebruik is.

Opgelet! Het in elkaar steken van deze hometrainer is wat ingewikkelder dan andere modellen. Als je wat handig bent kun je dit op je eentje maar we raden om 2 personen te voorzien. Weet ook dat je een spanner nodig zult hebben die niet meegeleverd is.

Functies

De NordicTrack GX2.7U heeft een ingebouwde USB-lader voor tablet/smartphone/… wat we erg handig vinden. Ook de 2 ingebouwde speakers met AUX-ingang kunnen we smaken. De kwaliteit van de speakers zijn dan misschien niet voor elke audiofiel een verademing maar de muziek die je er mee kunt afspelen kan zeker een extra motivatie geven om net wat harder te gaan trainen.

En wanneer je dan erg hard aan het trainen bent, kan de ingebouwde ventilator wat verkoeling bieden.

Er zijn ook 2 hartslagsensoren ingebouwd op de handgrepen al zijn we niet de grootste fan van dergelijke hartslagsensoren. Deze geven een goed idee van je hartslagzone maar zijn niet bijster nauwkeurig. Voor nauwkeurigere metingen moet je echt gaan werken met een borstband.

We missen bij dit model wel een waterfleshouder. Een gemiste kans.

boxen ventilator en toetsen nordictrack gx 2.7u console

Deze NordicTrack is voorzien van een trainingscomputer met 20 trainingsprogramma’s waaronder enkele intervaltrainingen. Of je kunt natuurlijk gaan sporten door de weerstand zelf aan te passen. Hierbij kun je schakelen tussen 20 weerstandniveaus. Schakelen gebeurt op elektrische manier door op knoppen op de trainingscomputer te drukken waarna de magneet iets dichter naar het vliegwiel gaat en je harder zult moeten trappen.

Bij aankoop krijg je een gratis lidmaatschap van 12 maanden voor iFit. En hier zijn we fan van! Hiermee kun je aan de hand van Google Maps virtueel overal ter wereld trainen. Beste gebruik je deze app op een tablet zodat je een iets groter beeld hebt en je wat meer in de omgeving kunt opgaan.

Wanneer je dan bijvoorbeeld een berg gaat beklimmen, dan zal de weerstand ook automatisch aangepast worden door de trainingscomputer.

MAAR! En dit is een heikel punt, na die 12 maanden gratis lidmaatschap dien je te betalen om verder gebruik te kunnen maken van deze functie. Vanaf dan betaal je iets meer dan een tientje per maand voor deze app. Op jaarbasis loopt dat aardig op.

Uiteraard kun je de hometrainer ook gebruiken zonder deze app. Maar iFit maakt het allemaal toch wel wat leuker om te sporten.

Prijs

Een aantrekkelijk gegeven is de prijs van dit apparaat. Door de huidige prijs kunnen we deze hometrainer nog vergelijken met goedkope modellen. Echter, betaal je wat meer, dan kun je onmiddellijk een pak meer kwaliteit en functionaliteiten in huis halen zoals met bijvoorbeeld de Nautilus U626.

Waardige alternatieven

Binnen zelfde prijsklasse:

Fit Bike Ride 6 iPlus

Degelijk model, zeer geschikt voor regelmatig thuisgebruik.

 • 16 trainingsprogramma's
 • Koppeling met hartslagband
 • Koppeling met smartphone/tablet

Voor een goedkoper model kun je kijken naar de FitBike Ride 2.

High end toestel dat gebouwd is met duurzamer materiaal:

Sole Fitness LCB

Geschikt voor intensieve gebruikers met de hoogste eisen

 • Zeer comfortabel trainen
 • 40 weerstandniveaus
 • Geen stroom nodig

Spirit CU800

Onze topfavoriet, geschikt voor professioneel gebruik én intensief thuisgebruik.

 • Zelf genererend, dus geen stroomtoevoer nodig
 • Belastbaar tot 204 kg
 • 40 weerstandniveaus

Besluit


Totale score:

7/ 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De NordicTrack GX2.7U is een degelijk apparaat voor beginnende sporters. Maar daar blijft het ook bij. Voor intensief gebruik zijn er veel betere opties. Voor revalidatiedoeleinden of senioren is dit ook geen goede keuze door het gebrek aan een lage instap en ergometer. Is het je bedoeling een toestel aan te schaffen om sporadisch te gebruiken zonder al te veel te moeten investeren? Dan is deze het overwegen waard.


> Bekijk hier de beste prijs voor de NordicTrack GX2.7U

Specificatietabel

Eigenschap

NordicTrack GX2.7U

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie frame- en laswerk

3 jaar

Afmetingen (L x B x H)

114 x 55 x 148

Gewicht product

30 kg

Maximaal belastbaar gewicht

125 kg

Gewicht vliegwiel

7 kg

Aantal weerstandniveaus

20

Weerstandsysteem

Magnetisch

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Dubbele kogellagers

Ja

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Aantal programma's

20

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Nee

Programma's vrij instelbaar

Ja

Koppeling met tablet

Ja

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}