.st0{fill:#FFFFFF;}

Nautilus U628 Review 

 25 april 2020

Door  Sabrina

De Nautilus U628 is het grote broertje van de Nautilus U626. Het prijskaartje ligt wat hoger maar je krijgt er dan ook iets meer opties voor terug. We hebben 40 uur gespendeerd aan het testen en onderzoeken van deze Nautilus U628 hometrainer.

In deze diepgaande review tonen we dan ook graag aan waarom we zo’n fan zijn van dit model. Hoewel er erg veel gelijkenissen zijn met de U626 zijn er toch ook enkele opmerkelijke verschillen.

Wat we goed vinden

 • Ergometer voor wattage programma's
 • Koppeling met (meegeleverde!) borstband mogelijk
 • Onbeperkt aantal te volgen routes via RideSocial
 • Innovatief hybride HIIT vliegwiel
 • 4 verschillende gebruikersprofielen
 • Zadel horizontaal en verticaal verstelbaar en ook het stuur kan volledig geroteerd worden
 • Mogelijkheid om te fietsen met VR-headset
 • Ingebouwde speakers, USB-oplader, AUX-ingang, ventilator...
 • Bluetooth koppeling met smartphone of tablet
 • Twee LCD-schermen waarop je alle informatie kunt aflezen

Wat we minder goed vinden

 • We hadden deze hometrainer liever wat zwaarder gezien voor nog meer stabiliteit tijdens het intensief trainen
 • Ondanks innovatief hybride HIIT vliegwiel had deze toch wat zwaarder mogen zijn

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

De Nautilus U628 hometrainer is gemaakt met een stalen frame. Dit zorgt ervaar dat je een stevige basis hebt dat je relatief zwaar kunt belasten. Personen tot maar 148 kg kunnen naar hartenlust trainen op dit model.

nautilus u628 hometrainer zijaanzicht

Rond dit stalen frame is gewerkt met een kunststof afwerking. In dit geval vinden we dat wat jammer want doet wat afbreuk aan de solide bouw. Want vergis je niet, dit is écht wel een stevig model dat bedoeld is voor zeer intensief thuisgebruik of zelfs professioneel gebruik in de sportschool, medische praktijken…

Je merkt in de details van dit toestel op bijvoorbeeld de trainingscomputer dat je met een duurzaam apparaat te maken hebt. De extra duurzame mechanische toetsen voelen erg prettig aan in gebruik en zijn stevig genoeg om jarenlang mee te gaan.

Het vliegwiel weegt amper 3,5 kg. In principe is dat veel te licht om soepele trapbewegingen te kunnen maken. Maar dat is buiten dit innovatieve hybride HIIT vliegwiel gerekend. Dit type vliegwiel wordt namelijk aangedreven met een hoger toerental. Hierdoor heb je een betere en soepelere bewegingskwaliteit zonder dat het vliegwiel zelf daarom zwaarder hoeft te wegen. Tijdens onze test konden we dit enkel beamen. De hometrainer fietst écht vlot.

pedalen en 3-delige crank nautilus u628 hometrainer

De crank van de hometrainer is 3-delig. Deze loopt erg soepel. Het voordeel van een 3-delige crank is dat wanneer een onderdeel versleten is en vervangt dient te worden, dit erg gemakkelijk gaat.

Comfort

Op vlak van comfort valt weinig aan te merken. We vinden de premium verzwaarde pedalen een grote plus.

nautilus u628 hometrainer gelzadel

Het gelzadel is horizontaal en verticaal verstelbaar. En ook het stuur is een topper. Deze is volledig verstelbaar en is voorzien van ondersteuning voor je ellebogen. De sneltoetsen om de weerstand aan te passen op het stuur zijn ook een leuk handigheidje.

Iets wat we weinig zien bij andere modellen is dat het display kantelbaar is. Dat kan wel bij deze U628. En dat is toch wel handig om, ook wanneer de zon op het scherm schijnt, het display goed te kunnen lezen. Bovendien kun je het display op deze manier ook nog eens op een ergonomisch verantwoordere manier verstellen.

Met de transportwieltjes kun je het apparaat gemakkelijk verplaatsen.

Met andere woorden, op vlak van comfort zit je met dit toestel erg goed.

Functies

Op vlak van functies bij deze Nautilus U628 hometrainer hebben we weinig te zeggen. Dit model heeft het echt allemaal. Alle handigheidjes, koppelingen, technologische innovaties en zelfs een bijgeleverde borstband.

Eerst en vooral is er de ingebouwde ventilator die je op 3 verschillende standen kunt instellen om jezelf de nodige verkoeling te bieden tijdens een uitputtende workout. Daarnaast zijn er ook ingebouwde speakers waarop je muziek kunt afspelen door middel van een AUX-ingang. De speakers gaan luid genoeg om je optimaal te motiveren om tot het uiterste te gaan.

Er is een tablethouder voorzien en wat we bijzonder handig vinden is de USB-ingang. Deze USB-ingang kun je gebruiken als oplader om bijvoorbeeld je tablet of smartphone op te laden of om data te delen.

Ook een bidon-houder is in het apparaat verwerkt.

trainingscomputer nautilus u628 hometrainer

De U628 is voorzien van niet één maar twee display schermen. Met deze 2 schermen heb je werkelijk al je trainingsinformatie in 1 oogopslag gezien.

Het allerleukste van alle functies? Ongetwijfeld de koppeling via bluetooth met je tablet/smartphone. Door die koppeling én de gratis Nautilus trainingsapp zijn je mogelijkheden eindeloos. Zo kun je een onbeperkt aantal routes rijden, virtueel samen met anderen trainen…

training op nautilus u628 hometrainer woonkamer

Als kers op de taart bestaat er ook de mogelijkheid om een VR-set te gebruiken tijdens je trainingen. Zo krijg je echt de visuele voorstelling om bijvoorbeeld een berg te beklimmen of op gelijk welk pittoreske plaats in de wereld je training te vervolledigen. Om die VR-ervaring optimaal te beleven gebruik je hiervoor best een degelijke VR-headset zoals deze. Wij waren alvast énorm fan van deze manier van trainen. Je snapt waarom dit volgens ons één van de beste hometrainers is.

Tot slot maar niet onbelangrijk, deze hometrainer is een ergometer. Dat betekent dat je ook op wattage programma’s kunt trainen. Een wattage programma niets voor jou? Geen probleem, dan kies je gewoon één van de andere 28 ingebouwde programma’s of je kiest uit de ontelbare programma’s uit de applicatie op je tablet/smartphone.

Met de bijgeleverde borstband kun je nauwkeurig hartslagprogramma’s volgen om je prestaties keer op keer te verbeteren en je conditie tot ongekende toppunten te loodsen.

Wanneer je kiest voor een manueel programma dan kun je de weerstand verstellen op 42 (!) niveaus. Dat is ongezien en al zeker voor een hometrainer in deze prijsklasse.

Zoals we eerder al zeiden, dit model heeft alle functies die je maar kunt wensen.

Prijs

De prijs voor deze hometrainer is behoorlijk stevig. Deze is dan ook niet bedoeld voor mensen die van plan zijn om heel sporadisch eens te trainen. Dit model is echt bedoeld voor personen die intensief willen sporten en daarbij hun prestaties willen verbeteren. Andere modellen met dezelfde specificaties komen daarbij een pak hoger uit.

Op prijs-kwaliteit vlak zit je met dit apparaat dus écht heel erg goed.

Waardige alternatieven

Heb je een beperkter budget dan kun je kijken naar het kleinere broertje de Nautilus U626.

Nautilus U626

Topmodel met veel functies aan een zeer scherpe prijs

 • Innovatief hybride HIIT vliegwiel
 • Onbeperkt aantal routes met RideSocial
 • Trainen met VR-headset

Video

Specificatietabel

Eigenschap

Nautilus U628

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie frame- en laswerk

2 jaar

Afmetingen (L x B x H)

98 x 61 x 148

Gewicht product

38 kg

Maximaal belastbaar gewicht

148 kg

Gewicht vliegwiel

4 kg

Aantal weerstandniveaus

32

Weerstandsysteem

EMS

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

29

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Ja

Wattage programma

Ja

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Ja

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Besluit


Totale score:

8,9 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

Je hebt het misschien al gemerkt hierboven… Wij zijn enorme fan van de Nautilus U628. Deze hometrainer heeft alles wat je terug kunt vinden bij professionele modellen maar aan een fractie van de prijs. Met dit model ben je er zeker van een toestel in huis te halen dat zeer intensief gebruik met gemak jarenlang aan kan. Wat ons betreft; dé aanrader van het jaar. Bekijk hier de beste prijs.

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}