.st0{fill:#FFFFFF;}

Nautilus U626 Hometrainer review 

 25 april 2020

Door  Sabrina

Afgelopen week hebben we de Nautilus U626 Hometrainer aan onze test onderworpen. Lees meer over onze manier van testen. We hebben in totaal zo’n 12 uur op dit toestel gesport en hebben een goed idee van de plus- en minpunten van dit apparaat.

De Nautilus U626 is geschikt voor regelmatig thuisgebruik en voorzien van enorm veel handige functies. Bij de duurzaamheid stellen we ons echter vragen al zijn we er van overtuigd dat het toestel jarenlang kan meegaan.

Wat we goed vinden

Er zijn heel wat punten om lyrisch te zijn over deze hometrainer. Om deze lijst niet al te lang te maken, hebben we ons moeten beperken tot de punten die ons het belangrijkste leken.

 • Waterpas afstelbaar zodat je altijd recht zit
 • Onbeperkt aantal routes met RideSocial
 • Mogelijkheid om te trainen met VR-headset is bijzonder leuk
 • Innovatief hybride HIIT vliegwiel
 • Zadel horizontaal en verticaal verstelbaar en ook het stuur kan volledig geroteerd worden
 • Twee LCD schermen waarmee je alle benodigde informatie binnen bereik hebt
 • Ingebouwde speakers, MP3-ingang, USB-oplader, sneltoetsen voor weerstand...
 • Bluetooth koppeling met tablet
 • 12 verschillende profielen

Wat we minder goed vinden

Als we zelf suggesties zouden moeten maken om dit toestel nog wat te verbeteren dan zouden we volgende punten doorgeven:

 • We hadden graag een iets zwaarder toestel gezien voor nóg meer stabiliteit
 • Ondanks innovatief hybride HIIT vliegwiel hadden we deze toch nog liever iets zwaarder gezien
 • Geen ergometer, daarvoor moet je bij de Nautilus U628 zijn

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

crank hometrainer nautilus u626

Dit model is gebouwd met een stalen frame. Dit stalen frame lijkt ons wel solide maar we merken een verschil met frames van andere modellen zoals die van Kettler. De kunststof afwerking is nu eenmaal een domper dat de kwaliteit van het toestel wat naar beneden drukt. Dit neemt echter niet weg dat dit nog steeds een stevig model is.

We hebben hier steeds stabiel op kunnen sporten maar vragen ons wel af of dit na langdurig intensief gebruik wel zo blijft.

Gezien de prijs van dit toestel is het logisch dat er een 2-delige crank is gebruikt. De crank is het onderdeel dat de pedalen met de aandrijfas verbindt. Een 3-delige crank had dus iets beter geweest zodat er in geval van slijtage gemakkelijker een onderdeel zou kunnen vervangen worden.

Comfort

Jammergenoeg is er geen lage instap bij de Nautilus U626. Voor oudere mensen of voor revalidatie doeleinden is dit dan ook minder aangeraden. Wel is het apparaat voorzien van handige transportwielen om de hometrainer gemakkelijk te verplaatsen.

zadel nautilus u626

Het zadel zit comfortabel genoeg om lange workouts op te doen. Mede door het horizontaal en verticaal verstelbare zadel én verstelbare stuur behoud je een comfortabele, rechtzittende positie.

Functies

Als we het over de functies van de Nautilus U626 hebben, dan moeten we toegeven, die is uitgebreid. Hoewel sommige functies in het dagelijks gebruik handiger zijn dan andere, zijn we toch danig onder de indruk.

Het meest spectaculaire is ongetwijfeld de mogelijkheid om te trainen met een VR headset. Daarbij kan je bepaalde evenementen nabootsen of op heel speciale plaatsen in de wereld gaan trainen. Dat maakt het trainen bijzonder leuk en geeft een extra dimensie.

Of je nu elke dag met een VR headset zult gaan trainen, dat denken we niet. Maar het blijft een bijzonder leuke toevoeging die voor afwisseling kan zorgen. Heb je vrienden die ook een hometrainer bezitten? Dan kunnen jullie, virtueel, samen trainen middels de VR headset. Of je kunt elkaar proberen de loef af te steken door zoveel mogelijk uitdagingen te voltooien.

Het gamification gedeelte is dus zeker de moeite waard om eens uit te proberen. De benodigde VR headset moet je hiervoor wel apart aankopen en dit kan ook aardig oplopen. Wij bevelen deze VR headset aan voor je virtuele trainingen.

trainingscomputer nautilus u626 hometrainer

Is gewoon wat muziek voor jou voldoende? Dan heb je ook geluk want dit fitnesstoestel is voorzien van ingebouwde speakers. Via de AUX-ingang kun je een MP3-speler, smartphone of tablet aansluiten om je favoriete deuntjes af te spelen tijdens het trainen. De ingeboude speakers zijn niet van Bang&Olufsen kwaliteit maar zijn zeker niet slecht en meer dan voldoende om je extra gemotiveerd te houden.

Krijg je het bij al dat sporten te warm? Dan kun je de ingebouwde ventilator aanzetten om voor een verfrissend briesje te zorgen. Er zijn hierbij 3 verschillende ventilator standen. Dit is met name interessant wanneer je echt intensieve trainingen gaat doen. Wij vonden dit extra leuk wanneer we aan het trainen waren met de VR headset. Door de ventilator voelt het wat aan of je de buitenlucht langs je voelt waaien. Dat maakt de hele ervaring des te realistischer.

De trainingscomputer is voorzien van 12 gebruikersprofielen. Dat maakt het een interessant toestel om met het hele gezin te gebruiken. Iedereen kan daarbij zijn/haar eigen profiel hebben om telkens de resultaten mooie apart bij te houden.

Er zijn 29 beschikbare programma’s waaronder een manueel programma maar ook enkele hartslagprogramma’s. Die hartslagprogramma’s zijn uiterst geschikt voor conditietraining, om gewicht af te vallen, vet te verbranden. Maar dan moeten we er wel bij zeggen dat de hartslagprogramma’s behoorlijk nutteloos zijn als je geen optionele borstband koopt.

Er zijn dan wel sensoren voor de hartslag voorzien aan het stuur, onze bevinding is dat dergelijke sensoren op alle toestellen niet nauwkeurig zijn. Als je hartslagprogramma’s wenst te volgen, dan is zo’n borstband écht geen overbodige luxe.

Ten slotte is er nog het breed aanbod aan apps dat je kan gebruiken met de Nautilus U626. Via bluetooth kun je je trainingsdata delen met apps als Nautilus Trainer App, Nautilus Connect alsook MyFitnesspal. Op die manier houd je je resultaten en vooruitgang nauwkeurig bij. Door deze apps kun je gebruik maken van nóg meer trainingsprogramma’s.

Daarnaast is er nog een waterfleshouder en tablethouder voorzien. Die tablethouder is leuk om series of films te kunnen bekijken tijdens je workout.

Zijn er dan nog zaken die deze hometrainer niet heeft? Ja, helaas is dit geen ergometer. Dit wil zeggen dat je niet kunt trainen op basis van wattage. Door een gebrek aan deze ergometer, is dit geen ideaal apparaat om op te revalideren.

Prijs

Gezien alle functies waarvan dit apparaat is voorzien, is de prijs bijzonder scherp. Een toestel met deze eigenschappen zou gerust in een hogere prijsklasse kunnen terug te vinden zijn. Op vlak van prijs-kwaliteit zit je met dit toestel dus bijzonder goed.

Waardige alternatieven

Binnen zelfde prijsklasse:

Fit Bike Senator iPlus

Geschikt voor intensief thuisgebruik. Véél functies, stevige bouwkwaliteit en scherp geprijsd.

 • Ergometer
 • Belastbaar tot 180 kg
 • Lage instap

Goedkoper:

FitBike Ride 5 iPlus

Beste keuze voor thuisgebruik voor beginners

 • Zwaar vliegwiel
 • Ergometer
 • 16 weerstandniveaus

High end toestel dat gebouwd is met duurzamer materiaal:

Spirit CU800

Onze topfavoriet, geschikt voor professioneel gebruik én intensief thuisgebruik.

 • Zelf genererend, dus geen stroomtoevoer nodig
 • Belastbaar tot 204 kg
 • 40 weerstandniveaus

Productvideo Nautilus U626

Besluit


Totale score:

8 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Nautilus U626 is een erg solide keuze voor intensief thuisgebruik. Voornamelijk de vele functies en voorzieningen kunnen we smaken. Het is een comfortabel toestel om op te trainen al hadden we liever wat duurzamer materiaalgebruik gezien en geen kunststof onderdelen. Voor revalidatie of senioren zien we dit toestel als minder geschikt en zijn er ongetwijfeld betere opties. Al bij al, gezien de prijsklasse van dit toestel is dit zeker een toestel dat we kunnen aanraden. Bekijk hier de beste prijs.

Specificatietabel

Eigenschap

Kettler Giro C1

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie frame- en laswerk

3 jaar

Afmetingen (L x B x H)

106 x 55 x 164

Gewicht product

31 kg

Maximaal belastbaar gewicht

136 kg

Gewicht vliegwiel

4 kg

Aantal weerstandniveaus

25

Weerstandsysteem

EMS

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

29

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Nee

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Ja

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Nee

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}