.st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Golf C4 Hometrainer Review 

 27 april 2020

Door  Sabrina

We hebben gedurende meer dan 12 uur de Kettler Golf C4 hometrainer getest en onderzocht. In deze review delen we graag onze ervaringen. Lees hier meer over onze testmethode.

Onze conclusie? We zijn niet de grootste fan van de Golf C4. We zijn er van overtuigd dat je voor hetzelfde bedrag een beter model kunt vinden dat meer te bieden heeft. Het feit blijft wel dat je met deze Golf C4 een apparaat met Kettler kwaliteit, duurzaamheid en comfort in huis haalt.

Wat we goed vinden

 • 3-delige crank
 • Ergonomisch
 • Duurzaam materiaal
 • Lage instap
 • 4 gebruikersprofielen en 1 gastprofiel

Wat we minder goed vinden

 • Weerstand moet handmatig ingesteld worden
 • Slechts 8 weerstandniveaus
 • Licht vliegwiel
 • Geen koppeling met tablet

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

Zoals bij alle Kettler hometrainers, is de Golf C4 gebouwd op een solide frame. Daardoor kunnen mensen met een lichaamsgewicht tot 130 kg op de Golf C4 fietsen.

De crank is een 3-delige variant en daar zijn we blij om. Bij slijtage kan er gemakkelijk één van de delen van de crank vervangen worden. Iets wat niet mogelijk is bij een 1-delige versie.

Over het algemeen lijken er duurzame materialen gebruikt te zijn voor zowel het frame als de afwerking. De afwerking is in kunststof maar gaf ons wel een stevige indruk.

Comfort

Dit model is comfortabel in gebruik. Sommige handige details maken hier een groot verschil. Zo kun je bijvoorbeeld het display verstellen om ten allen tijde je trainingsgegevens goed te kunnen aflezen.

Ook de lage instap is een eigenschap dat we graag terugzien. Op het apparaat gaan zitten is daardoor ook comfortabel mogelijk voor mensen die moeite hebben om hun been over een verhoogde instap te manoeuvreren.

kettler golf c4 hometrainer zadel

Het zadel zit comfortabel en kan zowel horizontaal als verticaal versteld worden. Bijzonder handig voor grote mensen want door deze mate van verstelbaarheid kunnen personen tot 200cm lang trainen op de Golf C4.

Ook het stuur is verstelbaar om ten allen tijde een comfortabele positie aan te kunnen houden.

Jammergenoeg vinden we de handmatige afstelling van het weerstandniveau niet voldoende. De overgang tussen verschillende niveaus loopt minder vlot dan we hadden gewenst. Een vlotte overgang tussen verschillende weerstanden kan het stukken aangenamer maken om bijvoorbeeld een intervaltraining te doen. Maar daar lijkt deze trainer niet voor gemaakt te zijn.

Functies

Net zoals bij de Kettler Giro C1, bij de Golf C4 kiezen uit slechts 8 weerstandniveaus. Niet alleen heb je een zeer beperkt aantal weerstandniveaus, je moet deze ook nog eens handmatig instellen door middel van de draaiknop. Wisselen van weerstandniveau gebeurt dan ook niet bepaald soepel. Voor een hometrainer met deze prijs vinden wij, bij hometrainers vergeleken, dat niet kunnen.

Wanneer je de trainingscomputer aanzet, kun je kiezen tussen 4 gebruikersprofielen en 1 gastprofiel. Wel zo handig wanneer je deze fietstrainer met meerdere personen zou gebruiken.

Eenmaal je je profiel hebt gekozen, kun je 12 trainingsprogramma’s starten. Dat aantal is nogal laag als je het ons vraagt. Wij hadden graag een uitgebreide keuze gehad om meer variatie in onze workouts te kunnen steken.

Onder deze trainingsprogramma’s vallen ook hartslagprogramma’s (HRC). Een goed ding hierbij is dat je de mogelijkheid hebt om een hartslagband te koppelen. Zo kun je je hartslag nauwkeuriger bijhouden.

Het display van de trainingscomputer is 11,7cm op 8,6cm groot. Hierop kun je volgende gegevens aflezen:

 • Tijd
 • Snelheid
 • Afstand
 • Omwentelingen per minuut (RPM)
 • Hartslag
 • Energieverbruik (calorieverbruik)
 • Vermogen  (wattage)
 • Remniveau (weerstand)

Wanneer je meer dan €500 neerlegt voor een fitnessapparaat dan mag je echt wel wat meer functies krijgen dan wat de Golf C4 te bieden heeft.

Prijs

Wanneer we het over de prijs hebben, dan bekijken we dit altijd in vergelijking tot de kwaliteit, duurzaamheid, comfort en de functies die je er voor terugkrijgt. En in het geval van de Kettler Golf C4 vinden we deze prijs te hoog liggen.

Vergelijk maar met andere modellen in dezelfde prijsklasse en je zult zien dat je voor deze prijs ook een model kunt krijgen dat voorzien is van veel meer functies en niet per se onder hoeft te doen op vlak van bouwkwaliteit.

Waardige alternatieven

Wil je een Kettler hometrainer met elektronisch verstelbare weerstand? Dan kan de Kettler Ergo C8 een mooi alternatief zijn.

Kettler Ergo C8

Focus op duurzaamheid en kwaliteit zonder toeters en bellen

 • Lage instap
 • Ergometer
 • Fluitsterstil

Ben je niet gebonden aan het merk van Kettler? Dan is de Nautilus U626 een zeer waardig alternatief in dezelfde prijsklasse met een pak meer functies.

Nautilus U626

Topmodel met veel functies aan een zeer scherpe prijs

 • Innovatief hybride HIIT vliegwiel
 • Onbeperkt aantal routes met RideSocial
 • Trainen met VR-headset

Besluit


Totale score:

6,6 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

We kunnen de Kettler Golf C4 hometrainer geen goede score geven. Wij zijn nu eenmaal niet overtuigd dat je bij dit model waar voor je geld krijgt. We missen te veel functies, weerstandniveaus en de mogelijkheid om elektronisch tussen weerstanden te schakelen.


Daarnaast is het vliegwiel erg licht en kun je de trainingscomputer niet koppelen met een tablet of smartphone. Het zitcomfort en de duurzaamheid van de hometrainer kan dit alles niet helemaal goed maken.


Ons advies? Kijk naar alternatieve modellen?


> Bekijk hier de beste prijs voor de Kettler Golf C4

Specificatietabel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in adec voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Eigenschap

Kettler Giro C1

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie frame- en laswerk

3 jaar

Afmetingen (L x B x H)

119 x 55 x 137

Gewicht product

34 kg

Maximaal belastbaar gewicht

136 kg

Gewicht vliegwiel

6 kg

Aantal weerstandniveaus

8

Weerstandsysteem

Magnetisch

Weerstand instelbaar

Handmatig

Maximale lichaamslengte

200 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

12

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Nee

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Ja

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Nee

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}