.st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Giro C1 Hometrainer Review 

 25 april 2020

Door  Sabrina

Onlangs namen de Kettler Giro C1 hometrainer onder de loep. Ondertussen gaat dit model verder onder de naam Ride 100. We hebben het toestel gedurende meer dan 10 uur getest en onderzocht. En we kunnen niet ontkennen, deze hometrainer voldoet voor ons echt niet. Voor dezelfde prijs zijn er heel wat betere hometrainers te vinden. Enige reden om dit toestel aan te schaffen? De naam Kettler dat ondertussen bekend staat als een merk met producten die een leven lang meegaan.

Wat we goed vinden

Er zijn enkele punten waar we blij mee zijn. Al hadden we toch wel ergens het gevoel goed te moeten zoeken naar deze punten.

 • Lage instap
 • 3-delige crank is duurzaam
 • Transportwieltjes
 • Tablethouder

Wat we minder goed vinden

De dingen die we niet goed vinden aan de Kettler Giro C1 zijn geen kleine dingen. Het maakt de hele ervaring van deze hometrainer écht een pak minder aangenaam.

 • Geen trainingsprogramma's mogelijk
 • Weerstand moet handmatig veranderd worden en gebeurt nogal "schokkerig"
 • Licht vliegwiel

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

Op vlak van duurzaamheid hebben we gemengde gevoelens. Kettler staat erom bekend om kwalitatief hoogwaardige producten te leveren.

Toch vragen we ons af of die gedachtegang bij dit toestel wel opgaat. Het toestel voelt stevig aan maar bij bijvoorbeeld de aandrijving van het vliegwiel hebben we twijfels.

Het vliegwiel wordt aangedreven middels een riem. Die riem zal op lange termijn, na vele trainingen uiteraard verslijten. Hoewel de trainer tijdens onze test fluisterstil was, zal dit waarschijnlijk niet het geval meer zijn na vele workouts. Bovendien zijn we er niet van overtuigd dat het de moeite loont om, bij slijtage van de riem, het toestel volledig uit elkaar te halen om de riem te vervangen.

Wel positief is dat de crank (het stuk dat de pedalen met de trainer verbindt) 3-delig is. Hierdoor zul je gemakkelijker een onderdeel kunt vervangen wanneer dit na slijtage nodig zou blijken.

Comfort

We zijn erg te spreken over de lage instap op de Kettler Giro C1 hometrainer. Dat is vaak een vereiste voor ouderen of personen die slecht te been zijn.

We hebben het eerder al gehad over het vliegwiel dat volgens ons te licht is. Je merkt namelijk tijdens het sporten dat de beweging lang niet zo soepel gaat als bij andere hometrainers. Overschakelen naar andere weerstandniveaus overigens ook niet zo soepel. Dit model is dan dus ook niet geschikt voor bijvoorbeeld een trainingsprogramma.

Dit model is wel voorzien van een tablethouder. Hierdoor kun je tijdens het sporten een film op serie bekijken op de tablet.

Het zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar zodat je een geschikte zitpositie kunt vinden. Tijdens onze test hadden we na een 30-tal minuten wel de opmerking dat het zadel niet comfortabel is om lange workouts op te doen.

Tot slot willen we nog melden dat de Giro C1 waterpas afstelbaar is. Hierdoor staat de hometrainer stevig op de grond en ga je niet te veel wiebelen tijdens intensiever gebruik. Ook het relatief zware gewicht van deze hometrainer helpt daarbij.

Functies

Daar waar we bij hometrainers in dezelfde prijsklasse heel wat kunnen schrijven over de functies, is dat bij deze Kettler Giro C1 eerder beperkt. We missen nu eenmaal veel zaken zoals trainingsprogramma’s die je kunt volgen, hartslagmeting door middel van een borstband, koppeling met tablet of smartphone en eventuele applicatie, … Kettler laat je hier in de kou staan.

Gelukkig is er wel een quick start/stop knop waarmee je snel kunt beginnen trainen. De weerstand moet je helaas handmatig verstellen door middel van een draaiknop. Het verstellen van die weerstand verloopt ook eerder “schokkerig” en niet bijster soepel.

Je kunt kiezen uit 8 verschillende weerstandniveaus, wat bijster weinig is. Meer weerstandniveaus zijn nu eenmaal niet mogelijk omdat er een vliegwiel is gebruikt dat slechts 6kg weegt.

Het nadeel van een tekort aan functies kan natuurlijk ook van een positieve kant bekeken worden. Deze hometrainer is namelijk erg gemakkelijk te bedienen. Alles is straight-forward en eenvoudig. Geen gedoe met het installeren van applicaties, het ideale trainingsprogramma zoeken,…

Prijs

Dit is geen uiterst duur model. Het is zelfs de goedkoopste hometrainer van Kettler. En toch vinden we de prijs veel te hoog liggen in vergelijking met wat je er voor terugkrijgt. In deze prijsklasse mag je echt wel meer functies en comfort verwachten. We hebben het gevoel dat je bij dit apparaat enkel betaalt voor het merk “Kettler”.

Waardige alternatieven

Als je bereid bent de prijs van deze Kettler Giro C1 te betalen dan raden we je aan zeker ook eens andere modellen te bekijken. Goedkopere modellen zoals de Fit Bike Ride 5 iPlus heeft een pak meer functies met eenzelfde kwaliteit en comfort.

FitBike Ride 5 iPlus

Beste keuze voor thuisgebruik voor beginners

 • Zwaar vliegwiel
 • Ergometer
 • 16 weerstandniveaus

In dezelfde prijsklasse vind je ook de Fit Bike Ride 6 iPlus, wat ons een beter alternatief lijkt.

Fit Bike Ride 6 iPlus

Degelijk model, zeer geschikt voor regelmatig thuisgebruik.

 • 16 trainingsprogramma's
 • Koppeling met hartslagband
 • Koppeling met smartphone/tablet

Bereid wat meer te investeren in een degelijke hometrainer? Bekijk dan eens de Nautilus U626.

Nautilus U626

Topmodel met veel functies aan een zeer scherpe prijs

 • Innovatief hybride HIIT vliegwiel
 • Onbeperkt aantal routes met RideSocial
 • Trainen met VR-headset

Besluit


Totale score:

4,5 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Giro C1 is de goedkoopste Kettler hometrainer op de markt. En dat merk je. We zeggen het niet vaak, maar deze hometrainer is voor ons gebuisd. We hebben het gevoel dat je hier enkel zult betalen voor het merk “Kettler”. We raden je aan om andere modellen te bekijken en alle punten naast elkaar te leggen. Je zult al snel merken dat de Giro C1  geen goede koop is.


> Bekijk hier de beste prijs voor de Kettler Giro C1

Specificatietabel

Eigenschap

Kettler Giro C1

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie frame- en laswerk

3 jaar

Afmetingen (L x B x H)

90 x 54 x 136

Gewicht product

32 kg

Maximaal belastbaar gewicht

130 kg

Gewicht vliegwiel

6 kg

Aantal weerstandniveaus

8

Weerstandsysteem

Magnetisch

Weerstand instelbaar

Handmatig

Maximale lichaamslengte

195 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

0

Hartslagprogramma

Nee

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Nee

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Nee

Programma's vrij instelbaar

Nee

Gebruikersprofielen

Nee

Koppeling met tablet

Nee

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Nee

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Nee

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}