.st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Ergo C8 Hometrainer Review 

 27 april 2020

Door  Sabrina

De Kettler Ergo C8 hometrainer is het grotere broertje van de Ergo C6. Ondertussen staat de Ergo C8 beter bekend als de Tour 600.

We hebben dit model gedurende meer dan 30 uren grondig onderzocht en getest. Onze ervaringen hebben we vervolgens gebundeld in deze review.

Wat we je alvast kunnen vertellen? Dit toestel is, zoals alle hometrainers van Kettler, aan de prijzige kant maar je krijgt er wel een hoop kwaliteit voor terug. De voorziene functies werken overigens allemaal goed en er zijn voldoende opties om de trainer zodanig in te stellen dat je steeds comfortabel zit.

Wat we goed vinden

  • Lage instap
  • 4 gebruikersprofielen + 1 gastprofiel
  • Fluisterstil tijdens gebruik
  • Ergometer, geschikt voor medische (revalidatie) doeleinden
  • Mogelijkheid tot aansluiten borstband

Wat we minder goed vinden

  • Geen koppeling met tablet
  • Vliegwiel van "slechts" 8 kg

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

Iedereen weet het, als je Kettler zegt, dan zeg je duurzaamheid. En dat isvoor de Kettler Ergo C8 hometrainer fiets niet anders. Het apparaat heeft al de kwaliteitsvolle, robuuste uitstraling als je er naar kijkt; Geen goedkoop en breekbaar kunststof om te gebruiken als afwerking maar enkel kwaliteitsvolle materialen.

In details, zoals de knoppen van de trainingscomputer (of beter gezegd het wieltje) merk je ook dat die focus op duurzaamheid daarin terugkomt.

pedalen hometrainer kettler c8

Bij de pedalen merk je dat dan bijvoorbeeld aan de 3-delige crank dat gebruikt is. Niet alleen is zo’n 3-delige variant stukken beter dan een variant uit één stuk, bij Kettler hebben ze er ook nog aan gedacht om het relatief eenvoudig te maken om de crank los te koppelen en een onderdeel te vervangen moest dat nodig zijn.

Met de dubbele kogellagers die gebruikt zijn in de crank en het kwalitatief hoogwaardig materiaal, denken we echter niet dat een onderdeel vervangen snel nodig zal zijn. Zelfs bij intensief fietsen, kan de Ergo C8 ongetwijfeld jarenlang dienst doen.

Comfort

lage instap kettler c8 hometrainer

Een groot voordeel van de Ergo C8 is de lage instap. Dat maakt het handig om op deze hometrainer fiets te gaan zitten, ook voor mensen die slecht te been zijn.

Het grote stuur is niet verstelbaar maar heeft opstaande handvaten waardoor je je handen steeds op een comfortabele plaats kunt plaatsen.

Het zadel is daarentegen wel verticaal én horziontaal verstelbaarheid. Door deze mate van verstelbaarheid kunnen mensen tot 195 cm zeer comfortabel trainen. Personen die nog groter zijn, zullen inboeten op comfort maar kunnen wel nog steeds deze hometrainer gebruiken.

Over het algemeen is dit een ergonomisch model waarmee je zeer comfortabel kunt sporten. Dit zowel tijdens korte als langere workouts.

Functies

Helaas, dit fitnesstoestel komt zonder voorziening om gekoppeld te worden met je tablet of smartphone. Je trainingsgegevens mooi bijhouden, delen op sociale media,… Dat zit er allemaal dus niet in bij dit model. Gelukkig zijn er andere functies die degelijk werken waardoor dit niet eens zo erg hoeft te zijn.

Wanneer je de trainingscomputer inschakelt, zul je kunnen kiezen tussen 4 gebruikersprofielen of 1 gastprofiel. Ideaal dus voor gezinnen waarbij meerdere personen gebruik maken van de fietstrainer.

trainingscomputer kettler c8 hometrainer ergometer

Eenmaal je je profiel hebt geselecteerd kun je één van de 10 trainingsprogramma’s selecteren. Tussen deze trainingsprogramma’s is er een hartslagprogramma. Je hartslag kun je meten door de handsensoren op het stuur al bevelen we ten zeerste aan om een borstband aan te schaffen om je hartslag nauwkeurig bij te houden en je handen vrij te kunnen bewegen op het stuur.

Personen die willen afvallen door vet te verbranden of hun conditie willen verbeteren hebben dus wel baat bij die hartslagband. Deze borstband is compatibel met de Ergo C8.

Een wattageprogramma is ook voorzien. De C8 hometrainer is namelijk een ergometer. Dit houdt in dat de weerstand geijkt is. Bij een wattageprogramma train je niet op basis van snelheid of weerstand maar op basis van de arbeid dat je lichaam moet uitvoeren om een trapbeweging te maken. Als je hierbij trager gaat trappen zal de weerstand dus automatisch verzwaard worden om ervoor te zorgen dat je op hetzelfde wattage – of dezelfde hoeveelheid arbeid van je lichaam – traint.

Het feit dat we hier met een ergometer te maken hebben, maakt de trainer geschikt om te gebruiken voor revalidatie of andere medische doeleinden. Ook bij ouderen is een wattageprogramma een populair programma. De persoon in kwestie blijft namelijk in beweging zonder zichzelf hierbij te kunnen overtrainen door op een te hoge weerstand of te snel te trappen.

Het beste van de 10 programma’s is het feit dat je deze zelf kunt aanpassen. Je kunt dus een voorgeprogrammeerd trainingsprogramma gebruiken om daar zelf kleine (of grote) aanpassingen aan te maken zodat je steeds een uitdagend programma kunt volgen.

Tot slot is er bij dit model ook een tablethouder voorzien zodat je tijdens het fietsen een film kunt kijken, wat kunt lezen…

Prijs

Dit apparaat komt met een stevig prijskaart. Zoals bij alle toestellen van Kettler vinden we dat je toch erg veel betaald voor deze mate van kwaliteit. Modellen als de Nautilus U628 mogen dan iets minder duurzaam zijn maar hebben wel meer functies en komen een stuk goedkoper uit.

Op vlak van prijs doe je hier dus niet onmiddellijk een koopje. Je betaalt voor de kwaliteit die je krijgt.

Waardige alternatieven

Met een scherpere prijs en toch wat meer functies verkiezen wij de Nautilus U628 over de Kettler Ergo C8 fiets hometrainer.

Nautilus U628

Beste keuze hometrainer voor intensief thuisgebruik.

  • Ergometer
  • Koppeling met meegeleverde hartslagband
  • Fietsen met VR-headset

Ben je op zoek naar een hometrainer met de kwaliteit van Kettler maar wat meer keuze in trainingsprogramma’s én een zwaarder vliegwiel? Dan is de Kettler Ergo C10 ongetwijfeld jouw beste keuze.

Besluit


Totale score:

7,8 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De hometrainers van Kettler hebben steeds de neiging de focus meer te leggen op duurzaamheid en kwaliteit dan op functies en andere toeters en bellen. Dat is ook zo bij deze Kettler Ergo C8 hometrainer het geval.

Deze Kettler Ergo C10 met het verschil dat je bij de C8 minder voorgeprogrammeerde programma’s en een iets lichter vliegwiel hebt.


> Bekijk hier de beste prijs voor de Kettler Ergo C8

Specificatietabel

Eigenschap

Kettler Ergo C8

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie frame- en laswerk

3 jaar

Afmetingen (L x B x H)

119 x 55 x 137

Gewicht product

43 kg

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Gewicht vliegwiel

8 kg

Aantal weerstandniveaus

20

Weerstandsysteem

EMS

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

195 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

0

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Ja

Programma's vrij instelbaar

Nee

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Nee

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}