.st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Ergo C6 Plus Hometrainer Review 

 27 april 2020

Door  Sabrina

De Kettler Ergo C6 Plus is een degelijke hometrainer voor thuisgebruik met een relatief stevig prijskaartje. Wij hebben dit model gedurende meer dan 28 uur getest en onderzocht en schrijven onze ervaringen hier in deze review.

We houden van fietstrainers van Kettler maar over het algemeen vinden we de prijs en tekort aan innovatieve functies op vlak van trainingsprogramma’s en koppelingen met applicaties wat minder aantrekkelijk.

Verschil tussen Ergo C6 en Ergo C6 Plus

Het enige verschil tussen deze 2 modellen is het stuur. De Ergo C6 is voorzien van het standaard stuur van Kettler terwijl  de C6 Plus een multi positie stuur heeft. Dit multipositie is zo gemaakt dat je steeds een aangename, comfortabele positie kunt vinden om je handen te plaatsen tijdens het sporten.

Wat we goed vinden

Duurzaam, kwaliteitsvol, eenvoudig te gebruiken en comfortabel. Dat zijn zowat de kernwoorden die terugkomen bij alle Kettler Hometrainers. Hieronder hebben we enkele punten genoteerd dat we kunnen appreciëren bij dit model.

 • Lage instap
 • Comfortabel door de vele verstelbaarheidsmogelijkheden en handig multi positie stuur
 • Duurzame, kwaliteitsvolle materialen
 • Koppeling met hartslagband mogelijk
 • Eenvoudig in gebruik
 • Ergometer

Wat we minder goed vinden

 • Licht vliegwiel van 6 kg
 • Geen koppeling met tablet/smartphone
 • Prijzig
 • Slechts 6 trainingsprogramma's

Belangrijkste eigenschappen

Bij een review waarbij we onze ervaringen delen, doen we dat steeds op een zo objectief mogelijke manier in de mate van het mogelijke. Daarom maken we onderscheid tussen 4 factoren bij elk model. Duurzaamheid, comfort, functies en prijs. Let wel, wat comfortabel is voor de ene persoon is dat niet noodzakelijk ook voor de andere. Toch zijn we er van overtuigd dat we hier ervaringen schrijven waar het merendeel van de bevolking mee akkoord kan gaan.

Duurzaamheid

De Ergo C6 hometrainer weegt in totaal 39kg. Dit relatief zware gewicht is te wijten aan de duurzame, stevige en kwaliteitsvolle materialen die gebruikt zijn. Vooral het frame is erg stevig gebouwd wat uiteindelijk de basis van het hele toestel is. Door deze stevige bouw kan het apparaat gebruikt worden door personen met een gewicht tot 130 kg.

onderstel kettler ergo c6 plus

Die duurzaamheid zien we ook terug in de pedalen. Zo worden er dubbele kogellagers gebruikt om op een duurzame manier een soepele trapbeweging te garanderen. De crank is 3-delig. Dit houdt in dat bij slijtage, er gemakkelijk een onderdeel kan vervangen worden. Al zijn we er van overtuigd dat dit zelfs bij intensief gebruik de eerste jaren niet nodig zal zijn.

Tot slot is dit model ook waterpas afstelbaar. Niet alleen is dit handig om ook wanneer de ondergrond niet 100% waterpas is, stabiel te kunnen trainen, het is ook duurzamer. Doordat de hometrainer stabiel staat, worden andere onderdelen minder belast en zul je dus ook minder snel slijtage veroorzaken op gevoelige punten van het apparaat. Dat kan behoorlijk wat onderhoudskosten besparen op de lange termijn.

Comfort

stuur kettler ergo c6 plus hometrainer

De Kettler C6 Plus is voorzien van een lage instap. Daarnaast is er bij de Plus variant een multigrip stuur dat verstelbaar is. Een meerwaarde gezien je je handen op veel comfortabele manieren kunt positioneren. Bovendien kun je het stuur ook nog kantelen. Het zachte gelzadel is zowel verticaal als horizontaal verstelbaar.

Deze zaken zorgen ervoor dat je erg stabiel kunt sporten. Door de vele mogelijkheden van verstelbaarheid is deze hometrainer geschikt voor personen tot 195cm.

Een minpunt vinden we dan weer het lichte vliegwiel. Deze is slechts 6 kg en biedt bij hoge trapsnelheden niet dezelfde soepele beweging zoals je die hebt bij modellen met een zwaarder vliegwiel.

Functies

Dit model is voorzien van een pak meer functies dan bijvoorbeeld de Kettler Giro C1. En dat mag ook wel gezien deze prijsklasse.

De Ergo C6 werkt met een geijkt inductie weerstand systeem. Met andere woorden, deze hometrainer is een ergometer. Concreet wil dit zeggen dat wattage programma’s mogelijk zijn. Hierbij heb je 2 modi waaruit je kunt kiezen; AUTO en MANU.

Bij AUTO ga je een gewenst wattage niveau invoeren. Vervolgens zal de weerstand automatisch aangepast worden afhankelijk van je trapsnelheid.

Bij MANU geef je zelf een remniveau in. De weerstandinstelling is toerentalonafhankelijk en de weerstand wordt geregeld door het inductie/ergo remsysteem en is computergestuurd.

Je hebt de mogelijkheid te kiezen tussen 20 weerstandniveaus wat, gezien de prijsklasse, niet bijster veel is.

De trainingscomputer is uitgerust met 6 trainingsprogramma’s wat erg weinig is. Daaronder zijn er hartslagprogramma’s. Je hartslag kan je hiervoor meten middels de hartslagsensoren op het stuur maar beter schaf je hiervoor een hartslagband aan zodat je hartslag nauwkeuriger wordt bijgehouden en je je handen niet steeds op dezelfde manier dient te positioneren.

Wat wij erg handig vinden is de mogelijkheid om 4 gebruikersprofielen aan te maken. Daarnaast is er nog een extra gastprofiel voorzien. Wel zo handig wanneer je het toestel met meerdere personen gaat gebruiken.

Dit apparaat is ook voorzien van een smartphone- of tablethouder. Daarom vinden we het extra jammer dat er geen koppeling met een app op je smartphone of tablet is voorzien. Dit zou een hele resem aan extra functies voor deze hometrainer kunnen voorzien. In dit geval blijft de tablethouder uiteraard handig om tijdens het sporten te kunnen Netflix’en of lezen.

Prijs

Deze Ergo C6 Plus blijft wel behoorlijk prijzig. Als je bijvoorbeeld gaat vergelijken met de Nautilus U628, dan is dit model net wat duurder. Nochtans is de Nautilus U628 voorzien van meer functies en kunnen we zeker niet zeggen dat de bouwkwaliteit en duurzaamheid zoveel lager ligt.

Wat ons betreft zijn er op vlak van prijs-kwaliteit dus betere opties.

Waardige alternatieven

Voor iets minder geld meer functies? Dan is de Nautilus U628 wat je zoekt.

Nautilus U628

Beste keuze hometrainer voor intensief thuisgebruik.

 • Ergometer
 • Koppeling met meegeleverde hartslagband
 • Fietsen met VR-headset

Een goedkoper model met meer functies en stevige bouwkwaliteit? Ontdek de Fit Bike Senator iPlus.

Fit Bike Senator iPlus

Geschikt voor intensief thuisgebruik. Véél functies, stevige bouwkwaliteit en scherp geprijsd.

 • Ergometer
 • Belastbaar tot 180 kg
 • Lage instap

Het paradepaardje van Kettler en een absoluut genot om op te sporten, boordevol functies, duurzame bouwmaterialen dat geschikt is voor intensief gebruik? Dan is ongetwijfeld de Kettler Axiom je beste keuze.

Kettler Tour 300

Geen toeters en bellen bij de Kettler Tour 300 maar een oerdegelijk apparaat dat een leven lang mee gaat.

 • Ergometer
 • Uiterst ergonomisch
 • Zwaar en stabiel

Besluit


Totale score:

7,6 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Ergo C6 Plus van Kettler is een degelijk model maar we missen enkele functies.

Op zich een zeer mooie, solide hometrainer dat gegarandeerd jarenlang mee kan gaan. Maar een zwaarder vliegwiel had wel gemogen en een koppeling met smartphone/tablet had dit model een veel betere score opgeleverd.


> Bekijk hier de beste prijs voor de Kettler Ergo C6 Plus

Specificatietabel

Eigenschap

Kettler Ergo C6 Plus

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie frame- en laswerk

3 jaar

Afmetingen (L x B x H)

119 x 55 x 137

Gewicht product

39 kg

Maximaal belastbaar gewicht

130 kg

Gewicht vliegwiel

6 kg

Aantal weerstandniveaus

20

Weerstandsysteem

Inductie

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

195 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

0

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Ja

Programma's vrij instelbaar

Nee

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Nee

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Nee

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}