.st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Ergo C12 Hometrainer Review 

 27 april 2020

Door  Sabrina

De Kettler Ergo C12 hometrainer is het paradepaardje van Kettler. Ondertussen gaat dit model verder onder de naam Tour 800. En nadat we dit toestel aan een test van meer dan 35 uur hebben onderworpen en onderzoek hebben gedaan, durven we zeggen dat ze trots mogen zijn op het eindresultaat. Let op, aan deze trainer hangt een behoorlijk prijskaartje vast. Maar je krijgt er wel een apparaat voor terug dat een leven lang zal meegaan.

Wat we goed vinden

 • Ergometer
 • Tablethouder en mogelijkheid om tablet via bluetooth te verbinden met de trainingscomputer
 • Verstelbaar zadel én stuur
 • Kwalitatief hoogwaardig materiaal gebruikt
 • Mogelijkheid om borstband (niet inbegrepen) te koppelen om nauwkeuriger hartslag te meten
 • Lage instap

Wat we minder goed vinden

 • Best prijzig
 • We hadden bij een hometrainer uit deze prijsklasse graag wat meer weerstandniveaus gehad

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

Kettler staat bekend om uiterst duurzame toestellen. En dat is met deze Ergo C12 hometrainer niet anders. Dit toestel is kwaliteit en duurzaamheid ten top. Dat merk je ook aan het gewicht. Om deze trainer te verplaatsen moet je 45 kg versleuren. Gelukkig hoeft dat met de wieltjes geen ramp te zijn en lukt dit verrassend eenvoudig.

Als weerstandsysteem is er een inductieremsysteem gebruikt. Garant voor nauwkeurigere weerstand. De aandrijving van het vliegwiel gebeurt dan weer door middel van een V-snaar. Zo’n V-snaar werkt stukken beter dan bijvoorbeeld de riem bij de Giro C1. Niet alleen zul je soepeler fietsen, de levensduur van een V-snaar ligt ook vele malen hoger.

De duurzaamheid van dit model merk je in allerlei details. Van het display tot de stevigheid van de tablethouder en pedalen.

 Bij die pedalen is bijvoorbeeld gekozen voor een 3-delige crank met dubbele kogellagers. De dubbele kogellagers zullen er voor zorgen dat de pedalen erg lang mee kunnen gaan. In het geval er dan toch een onderdeel vervangen zou moeten worden, lukt dat met de 3-delige crank prima.

Comfort

Op vlak van comfort en ergonomie krijgt de Kettler Ergo C12 van ons goede punten. Fietsen op deze hometrainer is comfortabel en door de vele verstelbaarheden zit je steeds mooi rechtop.

Je kunt het zadel zowel horizontaal als verticaal verstellen. Dit gelzadel zit ook goed. En in het geval je toch niet helemaal tevreden bent van het zadel, kun je deze vervangen door een ander zadel dat bij jou beter aanvoelt.

Ook het stuur is verstelbaar. Bovendien is het multi-grip stuur zo ontworpen dat je je handen op verschillende plaatsen kunt plaatsen. Hierdoor zit je steeds comfortabel en kun je je zitpositie ook tijdig variëren.

De lage instap is overigens erg handig voor mensen die minder goed te been zijn.

Functies

De Kettler Ergo C12 heeft heel wat leuke functies waarvan we aanbevelen handig gebruikt van te maken. Ondanks de vele functies, is Kettler er toch in geslaagd alles eenvoudig te houden om te bedienen.

Er zit uiteraard nog steeds een leercurve in het leren omgaan met de interface, zoals bij alle toestellen met zoveel functies het geval is. Maar het zal niet lang duren vooraleer je je favoriete trainingsprogramma zult terugvinden en aan de slag kunt gaan.

stuur en trainingscomputer kettler ergo c12 hometrainer

Eerst en vooral zijn er 4 gebruikersprofielen en 1 gastprofiel waar je gebruik van kunt maken. Een ideale situatie wanneer de trainer door meerdere mensen binnen het gezin gebruikt zou worden.

Eenmaal je de trainingscomputer hebt aangezet, kun je op het kleurendisplay een keuze maken tussen 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Daarbovenop kun je ook kiezen voor een challenge-training, recovery training, HIIT-training, hartslagprogramma en IPN training.

Bij de IPN training krijg je een aangepast training nadat je een fitness test hebt afgelegd.

Ondanks het relatief kleine aantal voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heb je hier een zeer brede keuze. Voor elke gelegenheid en elke persoon zijn er wel enkele geschikte programma’s die je kunt volgen om uiteindelijk je doelstellingen te behalen.

Voor het hartslagprogramma raden we aan om een additionele hartslagband aan te schaffen. Deze meet je hartslag stukken nauwkeuriger dan de handsensoren op het stuur. De borstband kun je koppelen met de trainingscomputer. Bijzonder leuk is ook dat het kleur van het display zal wijzigen naar gelang in welke hartslagzone je aan het trainen bent.

Bovenop dit alles krijg je ook de mogelijkheid om te trainen middels een wattageprogramma. Doordat de Ergo C12 werkt met een geijkt weerstandsysteem is deze hometrainer ook een ergometer. Vaak een vereiste voor hometrainers die gebruikt worden voor medische (revalidatie-)doeleinden.

Een leuke toevoeging is de mogelijkheid om je tablet, via bluetooth, met de trainingscomputer te koppelen. Via de applicatie KettMaps kun je vervolgens interactief trainen. Om je training helemaal compleet te maken, is er een tablethouder op het toestel voorzien.

Handig weetje; de trainingscomputer is ook in te stellen in het Nederlands.

Prijs

Kwaliteit komt met een prijs. Al vinden we die prijs in dit geval wel behoorlijk stevig. Prijs-kwaliteit gezien is de Ergo C12 volgens ons rechtvaardig gepositioneerd. Maar je doet geen extreem koopje zoals je met sommige andere modellen wel kunt doen.

Al bij al lijkt dit ons een eerlijke prijs voor uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

Waardige alternatieven

Wil je toch wat minder geld investeren maar toch nog steeds voor kwaliteit en veel functies gaan? Dan is de Nautilus U628 een mooi alternatief.

Nautilus U628

Beste keuze hometrainer voor intensief thuisgebruik.

 • Ergometer
 • Koppeling met meegeleverde hartslagband
 • Fietsen met VR-headset

En ben je op zoek naar nog meer functies en comfort, dan raden we aan een kijkje te nemen bij de Spirit CU800.

Spirit CU800

Onze topfavoriet, geschikt voor professioneel gebruik én intensief thuisgebruik.

 • Zelf genererend, dus geen stroomtoevoer nodig
 • Belastbaar tot 204 kg
 • 40 weerstandniveaus

Besluit


Totale score:

8 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Kettler Ergo C12 is geen goedkope hometrainer. Maar je krijgt er wel een heleboel kwaliteit, duurzaamheid en handige functies voor terug. Bovendien appreciëren we de moeite die Kettler heeft gestoken in het eenvoudig bedienen van dit apparaat. We zijn er van overtuigd dat je met de Kettler Ergo C12 een investering maakt waar je je hele leven lang van zult kunnen genieten.


> Bekijk hier de beste prijs voor de Kettler Ergo C12

Specificatietabel

Eigenschap

Kettler Ergo C12

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie frame- en laswerk

3 jaar

Afmetingen (L x B x H)

119 x 55 x 137

Gewicht product

45 kg

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Gewicht vliegwiel

10 kg

Aantal weerstandniveaus

20

Weerstandsysteem

Inductie

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

195 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

19

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Ja

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Ja

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}