.st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Ergo C10 Hometrainer Review 

 27 april 2020

Door  Sabrina

De Kettler Ergo C10 hometrainer lijkt erg hard op de Ergo C12 met slechts enkele kleine verschillen. We hebben deze fietstrainer dan ook gedurende meer dan 36 uur getest en schrijven in deze review graag onze ervaringen.

De Ergo C10 is een zeer degelijk fitnessapparaat zonder al te veel toeters en bellen. Dit is een straight-forward en gemakkelijk te bedienen toestel. De bouwkwaliteit is zoals steeds bij Kettler van onberispelijk niveau. Maar daar betaal je ook wel wat voor.

Wat we goed vinden

 • Ergometer (geijkte wattage)
 • Lage instap
 • Borstband kan gekoppeld worden
 • Tablethouder
 • Stevige bouwkwaliteit
 • 24 op maat gemaakte trainingsprogramma's na conditietest
 • Trainingscomputer in het nederlands

Wat we minder goed vinden

 • Geen koppeling met tablet
 • Prijzig

Belangrijkste eigenschappen

Hieronder bespreken we de belangrijkste eigenschappen van dit apparaat. We hebben deze opgedeeld in 4 onderdelen: duurzaamheid, comfort, functies en prijs.

Duurzaamheid

Kettler hometrainers staan er om gekend om steeds van hoge kwaliteit te zijn. De Ergo C10 is hier geen uitzondering op. Je hebt te maken met uitzonderlijke bouwkwaliteit en dat merk je wanneer je aan het trainen bent. Het toestel staat stevig en kan wel tegen een stootje.

Binnenin zijn ook hoogwaardige materialen gebruikt om de hometrainer jarenlang soepel te kunnen gebruiken.

Dit model heeft een totaal gewicht van 45kg. Door die hoogwaardige materialen kan het toestel belast worden tot maximum 150kg.

pedalen kettler ergo c10 hometrainer

De crank van de fietstrainer, het deel dat de pedalen met de trainer verbindt, is 3-delig en bestaat opnieuw uit kwalitatief hoogstaande materialen. Als er een onderdeel van de crank zou verslijten, kan deze gemakkelijk vervangen worden.

Comfort

Het zadel zit erg comfortabel en blijft ook comfortabel na bijvoorbeeld een uurtje trainen. De gelkussentjes die in dit zadel gebruikt zijn, zitten aangenaam zacht.

Om een ideale positie te kunnen behouden tijdens het sporten, zijn er veel mogelijkheden om onderdelen te verstellen. Zo kun je het zadel zowel horizontaal als verticaal verstellen maar ook het multipositiestuur is verstelbaar.

verstelbaar stuur kettler ergo c10

Het multipositiestuur is U-vormig met opsteekhandvaten waardoor je je handen steeds op een comfortabele plaats kunt plaatsen. Dit is een ergonomisch stuur waardoor je steeds comfortabel je workout kunt volgen.

Personen tot 195cm kunnen dit toestel comfortabel gebruiken. Ben je groter dan 195cm, dan kan dit uiteraard nog steeds maar dan zul je wat minder comfortabel/ergonomisch zitten. Gebruik wordt daarom ook afgeraden voor mensen groter dan 195cm.

lage instap kettler ergo c10

Ook personen die revalideren of slechter te been zijn kunnen lustig trainen. Er is namelijk een lage instap voorzien wat het extra gemakkelijk maakt om op de hometrainer te gaan zitten.

Het vliegwiel weegt een stevige 10kg waardoor je comfortabele trapbewegingen kunt maken, zelfs op hoge snelheid.

Functies

Op vlak van functies zijn er enkele verschillen met de Kettler Ergo C12. Het grootste verschil zit ‘m in de mogelijkheden om de traningscomputer te koppelen met een tablet/smartphone. Bij de Ergo C12 is dat mogelijk, bij deze Ergo C10 is dat niet het geval. Het prijsverschil tussen de 2 modellen is dan ook onmiddellijk aan deze functie te wijten.

Vind je het belangrijk om je evoluties te kunnen opvolgen, je trainingsprogramma via een app op te stellen om vervolgens uit te voeren op je hometrainer? Dan kies je dus voor de C12.

Gelukkig is de C10 voorzien van enkele mooie functies die steeds eenvoudig te gebruiken zijn.

Eerst en vooral kun je in de trainingscomputer kiezen tussen 4 gebruikersprofielen en 1 gastprofiel. Een handige functie als het de bedoeling is om het toestel met meerdere personen te gebruiken. Eenmaal je je profiel hebt geselecteerd, kun je een IPN training opstarten.

Met die IPN training wordt je conditie getest. Na afloop van deze test krijg je 24 op maat gemaakte trainingsprogramma’s. Een functie die we graag in meer hometrainers zouden zien. Je hebt hierdoor als het ware een personal coach die voor jou op maat trainingen opstelt.

Ook een HIIT trainingsprogramma is voorzien. Ideaal wanneer je wat minder tijd hebt en snel een goede workout wilt doen.

Daarnaast is de Ergo C10 een ergometer. Dit wil zeggen dat de elektromagnetische weerstand geijkt is en bijgevolg ook geschikt is voor wattage programma’s. Ideaal wanneer je het toestel wilt gebruiken om te revalideren na een blessure.

kettler ergo c10 hometrainer in gebruik

Bij trainingen heb je dan ook de keuze tussen 2 trainingsmodi. Ten eerste is er de AUTO-modus. Hierbij ga je fietsen onafhankelijk van de snelheid. In plaats daarvan stel je een doelwattage in. De trainingscomputer zal daarbij automatisch de weerstand aanpassen naargelang de snelheid waarop je de trapbewegingen maakt.

De tweede optie is de MANU-modus. Hierbij selecteer je zelf een gewenste snelheid. De trainingscomputer zal daarop de remweerstand automatisch bepalen zodat je steeds dezelfde snelheid behoudt.

Er zijn 20 verschillende weerstandniveaus voorzien die elektronisch ingesteld kunnen worden.

Het display van de trainingscomputer is eenvoudig te bedienen en duidelijk afleesbaar. De trainingscomputer kan hierbij ook in het nederlands ingesteld worden.

Daarnaast is het toestel uitgerust met een smartphone- of tablet houder en zijn er transportwieltjes voorzien om de trainer gemakkelijk te kunnen verplaatsen.

Prijs

Met een prijs rond de €1.000 moet je al stevig investeren in deze trainer. Deze is nog steeds wat goedkoper dan de Ergo C12 maar een stuk duurder dan bijvoorbeeld de Nautilus U628 dat ook een heel degelijk toestel is. De vraag is dus hoeveel belang je hecht aan de bouwkwaliteit die Kettler in dit apparaat voorzien heeft. Ben je bereid wat meer te betalen voor superieure kwaliteit? Dan is dit een goede keuze met een rechtvaardige prijs.

Waardige alternatieven

Als je graag de mogelijkheid wilt om je hometrainer te koppelen met een tablet of smartphone om gebruik te maken van apps om je trainingen op te stellen en op te volgen, dan kies je beter voor de Kettler Ergo C12.

Kettler Ergo C12

Kwaliteit, duurzaamheid en handige functies in één apparaat voor levenslang sportgenot.

 • Ergometer
 • Lage instap
 • Koppeling met smartphone/tablet

Wil je een wat goedkoper model, met meer functies en een goede bouwkwaliteit? Dan kunnen we de Nautilus U628 ten zeerste aanbevelen.

Nautilus U628

Beste keuze hometrainer voor intensief thuisgebruik.

 • Ergometer
 • Koppeling met meegeleverde hartslagband
 • Fietsen met VR-headset

Besluit


Totale score:

7,8 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Kettler Ergo C10 hometrainer is een duurzaam, kwalitatief en straight-foward hometrainer. Geen al te veel toeters en bellen maar solide bouw voor aangename trainingen.


Maar voor die kwaliteit betaal je heel wat en loop je wat functies mis. We raden dit model dan ook enkel aan als (bouw)kwaliteit voor jou van heel erg groot belang is en je een simpele, gebruiksvriendelijke besturing belangrijk vindt. In dat geval ben je met de C10 verzekerd van jarenlang sportplezier.


> Bekijk de beste prijs voor de Kettler Ergo C10

Specificatietabel

Eigenschap

Kettler Ergo C10

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie frame- en laswerk

3 jaar

Afmetingen (L x B x H)

119 x 55 x 137

Gewicht product

45 kg

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Gewicht vliegwiel

10 kg

Aantal weerstandniveaus

20

Weerstandsysteem

EMS

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

200 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

0

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Ja

Programma's vrij instelbaar

Nee

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Nee

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}