.st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Axiom Hometrainer Review 

 27 april 2020

Door  Sabrina

De Kettler Axiom hometrainer is het paradepaardje van Kettler en staat ondertussen beter bekend als de Tour 300. Als we enkel nog maar naar deze fietstrainer kijken, zijn we al onder de indruk. We hebben deze uiterst comfortabele en ergonomische apparaat gedurende meer dan 50 uur getest en onderzocht. Lees hier meer over onze manier van testen.

Is deze trainer zijn hoge prijs waard? In de review hieronder delen we onze ervaringen met dit apparaat en geven we je zo veel mogelijk informatie mee alsook waardige alternatieven.

Wat we goed vinden

 • Ergometer
 • Stabiel
 • Zeer ergonomisch met zelfs het stuur dat in hoogte kan versteld worden
 • Lage instap
 • Zwaar en stabiel
 • Inductierem weerstandsysteem
 • 4 gebruikersprofielen + 1 gastprofiel, geschikt voor gebruik door het hele gezin 

Wat we minder goed vinden

 • Niet mogelijk te verbinden met smartphone/tablet via Bluetooth. Gelukkig is er wel een mogelijkheid om interactief te trainen middels KettMaps applicatie
 • Prijzig

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

We herhalen het bij elke review van een Kettler hometrainer, op duurzaamheid en kwaliteit doen ze het uitstekend. We hebben nog geen apparaat gezien waarbij we zo hard overtuigd waren van de duurzaamheid als deze.

Het zware gewicht van 57 kilogram zegt genoeg, enkel hoogwaardige materialen zijn gebruikt bij de bouw van deze fietstrainer.

onderstel met lage instap kettler axiom hometrainer

Dat merk je overigens ook in de crank. Er is gebruik gemaakt van een 3-delige variant. We betwijfelen dat deze crank in de eerste 15 jaren, zelfs bij zeer intensief gebruik, aan vervanging toe zullen zijn. Mocht uiteindelijk blijken dat dit toch nodig is, kan er gemakkelijk een onderdeel vervangen worden. Hierdoor je bespaar je een aardig bedrag in vergelijking met een vervanging van een volledige crank dat uit één deel bestaat.

Doordat er hoogwaardig materiaal gebruikt is, kan de Axiom belast worden tot 180 kg. Dat maakt het ook een interessante trainer voor zwaarlijvige personen die met behulp van dit apparaat gewicht willen verliezen.

Comfort

Ergonomie was duidelijk een belangrijk punt toen Kettler deze Axiom ontworpen heeft. Er zijn enorm veel verstelbaarheidsmogelijkheden waardoor iedereen een ergonomische positie kan aannemen. Het apparaat wordt aanbevolen voor gebruik door personen met een lengte tot 195 cm.

We appreciëren de lage instap op dit fitnessapparaat. Dat maakt het ook voor mensen die minder goed te been zijn mogelijk om comfortabel op het toestel te stappen.

zadel kettler axiom hometrainer

Het zadel zit erg comfortabel en is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar. Ook het multigrip stuur, waarop je je handen steeds comfortabel kunt plaatsen, is in hoogte verstelbaar. Het verstellen gaat bijzonder gemakkelijk en je hebt er geen gereedschap voor nodig.

pedalen kettler axiom hometrainer

Ten slotte kun je ook de voetstukken aanpassen om het toestel waterpas te zetten. Hierdoor kun je zeer stabiel trainen zonder wiebelen, zelfs wanneer de ondergrond niet volledig waterpas is.

Functies

De Kettler Axiom hometrainer is niet voorzien van hippe toeters en bellen maar bevat wel alle functies die je nodig hebt om goed te kunnen trainen.

Om te beginnen kun je kiezen uit 4 gebruikersprofielen of 1 gastprofiel. Dat maakt het apparaat geschikt om te gebruiken met het hele gezin waarbij elke gebruik zijn/haar eigen profiel heeft.

Met de AUTO modus kun je onmiddellijk beginnen fietsen door een gewenst wattage in te stellen. Deze hometrainer is namelijk een ergometer. Dat houdt in dat er een geijkt weerstandsysteem is. Hierdoor zal de weerstand automatisch aangepast worden op basis van je RPM (omwentelingen per minuut).

Kies je voor een manueel programma dan kun je de weerstand zelf instellen. Je kunt hierbij schakelen tussen 30 weerstandniveaus waardoor je steeds een gepaste weerstand kunt vinden.

kettler axiom trainingscomputer display

Naast deze programma’s heb je ook keuze tussen 9 hartslagprogramma’s. Om deze HRC programma’s te gebruiken dien je je handen op de sensoren op het stuur te plaatsen. Maar nog beter gebruik je hiervoor een (niet-meegeleverde) hartslagband. In dit artikel leggen we uit waarom een hartslagband beter is. Deze Heart-Rate-Control programma’s zijn ideaal voor personen die de trainerfiets willen gebruiken om af te vallen door vet te verbranden of een betere conditie te ontwikkelen.

Een andere optie is het IPN coaching programma. Hierbij leg je eerste een fitness test af. Op basis van de resultaten van deze test, zal de trainingscomputer automatisch een geschikt trainingsprogramma voor je samenstellen. Een bijzonder handige functie.

Na afloop van je training kun je je gegevens op USB opslaan of in het ingebouwde logboek van je gebruikersprofiel.

Interactief trainen is ook mogelijk met de app KettMaps. Een verbinding opzetten is helaas niet mogelijk via Bluetooth. Maar wel leuk dat er toch een mogelijkheid voorzien is om interactief te trainen.

Op het display van de trainingscomputer kun je volgende gegevens aflezen:

 • Tijd
 • Snelheid
 • RPM (omwentelingen per minuut)
 • Afstand
 • Hartslag
 • Energieverbruik (verbrande calorieën)

Achter het overzichtelijke display is er tot slot nog ruimte voorzien om een tablet/smartphone te plaatsen. Zo kun je tijdens het trainen een film of serie kijken om je af te leiden van de inspanning die je doet.

Prijs

Deze semi-professionele hometrainer komt ook met een semi-professionele prijs. Je krijgt niet dezelfde resem aan functies als bij sommige andere semi-professionele modellen. Maar op vlak van prijs is de Axiom een stuk scherper gesprijsd. Op vlak van prijs-kwaliteit doet dit model het dus echt wel goed.

Waardige alternatieven

Ben je op zoek naar een semi-professioneel toestel? Dan wil je misschien ook eens kijken naar de Spirit CU800. Wat duurder, maar wel met meer functies.

Spirit CU800

Onze topfavoriet, geschikt voor professioneel gebruik én intensief thuisgebruik.

 • Zelf genererend, dus geen stroomtoevoer nodig
 • Belastbaar tot 204 kg
 • 40 weerstandniveaus

In dezelfde prijsklasse vind je ook de Sole Fitness LCB. Een zeer degelijk alternatief voor de Axiom.

Sole Fitness LCB

Geschikt voor intensieve gebruikers met de hoogste eisen

 • Zeer comfortabel trainen
 • 40 weerstandniveaus
 • Geen stroom nodig

Besluit


Totale score:

8,6 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

Geen onzinnige toeters en bellen bij de Kettler Axiom maar een oerdegelijk apparaat dat een leven lang mee gaat. Duurzaamheid, ergonomie en comfort zijn de 3 kernwoorden om deze hometrainer te omschrijven.

Een hoge prijs dat dan ook weer wel. Maar we hebben het hier dan ook over een semi-professioneel apparaat dat ook voor medische (revalidatie) doeleinden gebruikt kan worden én geschikt is voor zeer intensief thuisgebruik.


> Bekijk hier de beste prijs voor de Kettler Axiom

Specifiatietabel

Eigenschap

Kettler Axiom

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie frame- en laswerk

3 jaar

Afmetingen (L x B x H)

119 x 54 x 120

Gewicht product

57 kg

Maximaal belastbaar gewicht

180 kg

Gewicht vliegwiel

10 kg

Aantal weerstandniveaus

30

Weerstandsysteem

Inductie

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

195 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

23

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Ja

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Nee

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}