.st0{fill:#FFFFFF;}

Gymost Turbo B11 Hometrainer Review 

 25 april 2020

Door  Sabrina

De Gymost Turbo B11 hometrainer wordt gepositioneerd als professionele hometrainer. En we snappen waarom. Dit model heeft zeer mooie specificaties. Wij hebben gedurende meer dan 35 uur onderzocht of de Turbo B11 zijn naam als professionele hometrainer ook waard is.

Lees hieronder onze ervaringen tijdens de test met de Gymost Turbo B11 hometrainer.

Wat we goed vinden

 • Zwaar (62 kg) en hierdoor erg stabiel trainen
 • Geijkt EMS-systeem (ergometer) voor wattageprogramma's
 • Tablet- én smartphone houder
 • Ontworpen met focus op ergonomie
 • Zelf genererend en daardoor geen voeding nodig
 • Zwaar (15 kg) vliegwiel zorgt voor soepele trapbewegingen

Wat we minder goed vinden

 • Geen mogelijkheid tot koppelen borstband
 • Geen mogelijkheid tot koppelen met applicatie
 • Geen lage instap

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

Een toestel van maar liefst 62 kg. Een zwaar kaliber dus. Maar bij hometrainers is dat net iets goed. Dit betekent namelijk dat er stevig, hoogwaardig materiaal is gebruikt. En dat merk je ook bij het sporten op deze Turbo B11. Trainen voelt bijzonder stabiel. Het feit dat je het toestel waterpas kunt afstellen speelt hier natuurlijk ook een rol.

De crank is 3-delig en gebruikt dubbele kogellagers. Opnieuw een teken dat duurzaamheid bij dit fitnessapparaat een focuspunt was.

Dit stevige apparaat kan daardoor ook door zwaardere mensen gebruikt worden. De Gymost Turbo B11 hometrainer heeft een maximale belasting van 150 kg.

Comfort

De Gymost Turbo B11 hometrainer is niet gebouwd met ergonomie in het achterhoofd maar als focus. Het toestel kan gebruikt worden door personen tot 200 cm lang zonder in te boeten aan een ergonomische zithouding.

gymost turbo b11 hometrainer achteraanzicht

Het multi grip stuur zorgt ervoor dat je verschillende plaatsen hebt op het stuur waar je de handen kunt plaatsen om die ergonomische houding te behouden. Ook de tablethouder kun je verstellen zodat deze op ooghoogte staat. Dit voor dezelfde ergonomische reden.

Hoewel er geen lage instap voorzien is zoals bij de Fit Bike Senator, is de instap relatief laag waardoor er minder moeilijkheden zouden mogen zijn voor senioren of voor mensen in revalidatie om comfortabel op het apparaat te gaan zitten.

Het gelzadel is groot en voelt zacht aan waarop je lange tijd kunt sporten. Bovendien kun je het gelzadel zowel horizontaal als verticaal verstellen.

Aan comfort ontbreekt het dus niet. Zowel bij actieve als passieve training, zorgt het apparaat ervoor dat je een ergonomische houding kunt aanhouden.

Functies

Er is een groot display voorzien waarop je allerhande informatie kunt aflezen zoals:

 • Tijd
 • Afgelegde afstand
 • Snelheid
 • Weerstandniveau
 • Watt
 • Hartslag
 • Calorieverbruik

Op deze trainingscomputer heb je keuze tussen 12 verschillende programma’s. Onder andere een hartslagprogramma en een watt programma is beschikbaar. Die 12 programma’s hadden er wat ons betreft wat meer mogen zijn om meer variatie te bieden.

Wanneer je intensief gaat trainen wil je namelijk keuze hebben uit verschillende intervaltrainingen, wil je kunnen variëren met duurtrainingen,… en dan is je keuze wat beperkt.

Wel zijn we grote fan van het watt programma aangezien dit een ergometer is. Een ergometer betekent dat er gebruik wordt gemaakt van een geijkt EMS systeem dat de weerstand regelt. Zo wordt er gefocust op de arbeid die je lichaam moet verrichten om te trappen. Ga je minder snel fietsen, dan zul je harder moeten trappen en omgekeerd. Een ideaal programma voor revalidatie doeleinden.

Daarnaast kun je ook opteren voor een hartslagprogramma. Je hartslag wordt daarbij gemeten door middel van hartslagsensoren op het stuur. Hartslagsensoren via de handen zijn altijd minder nauwkeurig dan metingen via bijvoorbeeld een borstband. Helaas is een koppeling met borstband niet mogelijk bij deze Turbo B11. Erg jammer! Dit is een functie dat we bij sommige goedkopere modellen wél terugvinden.

trainingscomputer gymost turbo b11

Wat we graag gezien hadden was een mogelijkheid om de trainingscomputer te koppelen met een applicatie. Op die manier hadden er extra trainingsprogramma’s toegevoegd kunnen worden en was een koppeling met een borstband misschien wel mogelijk geweest.

Er zijn 20 weerstandniveaus voorzien. Voldoende hoog om steeds een goede weerstand te vinden en genoeg te kunnen variëren. Maar niet genoeg om in de buurt te komen van de 40+ weerstandniveaus zoals bij de Sole Fitness LCB of de Spirit CU800.

Wat we dan weer niet zien bij andere hometrainers en bij de Turbo B11 erg konden appreciëren was dat er zowel een tablet- als smartphone houder voorzien was. Toch wel echt handig als je bijvoorbeeld graag leest op je tablet terwijl je muziek luistert via je smartphone.

Het meest bijzondere van de Turbo B11 is dat deze zelfgenerend is. Hierdoor hoef je dus geen voeding aan te sluiten. Dat maakt de hometrainer bijzonder mobiel. Hoewel dit een zwaar toestel is, kun je deze toch gemakkelijk verplaatsen met de transportwielen. Deze combinatie maakt het apparaat bijzonder handig om om het even waar in een kamer te plaatsen. Ook handig dus voor fysiopraktijken.

Prijs

Gezien het duurzame karakter van dit toestel in combinatie met de focus op comfort en ergonomie had dit toestel even goed geprijsd kunnen worden als andere professionele modellen. In plaats daarvan krijgt dit systeem een prijs dat ongeveer de helft bedraagt.

Wel moeten we zeggen dat dit systeem niet tussen de professionele modellen hoort omdat het hiervoor toch wat aan functies ontbreekt. Desalniettemin blijft de prijs van dit model bijzonder scherp! Op vlak van prijs-kwaliteit is dit één van de toppers tussen de hometrainers voor intensief thuisgebruik.

Waardige alternatieven

Iets goedkoper maar zeker een waardig alternatief is de Fit Bike Senator iPlus.

Fit Bike Senator iPlus

Geschikt voor intensief thuisgebruik. Véél functies, stevige bouwkwaliteit en scherp geprijsd.

 • Ergometer
 • Belastbaar tot 180 kg
 • Lage instap

In een wat duurder segment is de Sole Fitness LCB een mooie optie.

Sole Fitness LCB

Geschikt voor intensieve gebruikers met de hoogste eisen

 • Zeer comfortabel trainen
 • 40 weerstandniveaus
 • Geen stroom nodig

Wil je alles in huis halen zonder naar de prijs te kijken, dan is de Spirit CU800 of de Kettler Axiom jouw beste keuze.

Spirit CU800

Onze topfavoriet, geschikt voor professioneel gebruik én intensief thuisgebruik.

 • Zelf genererend, dus geen stroomtoevoer nodig
 • Belastbaar tot 204 kg
 • 40 weerstandniveaus

Kettler Tour 300

Geen toeters en bellen bij de Kettler Tour 300 maar een oerdegelijk apparaat dat een leven lang mee gaat.

 • Ergometer
 • Uiterst ergonomisch
 • Zwaar en stabiel

Besluit


Totale score:

8,3 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Gymost Turbo B11 is een zeer mooie keuze voor mensen bij wie ergonomie, comfort en duurzaamheid een belangrijke rol speelt in hun aankoopbeslissing. Voor innovatieve technologische toepassingen met alle toeters en bellen kijk je echter beter naar een ander model. Desalniettemin blijft de Gymost Turbo B11 op vlak van prijs-kwaliteit een echte topper.


> Bekijk hier de beste prijs voor de Gymost Turbo B11

Specificatietabel

Eigenschap

Gymost Turbo B11

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie frame- en laswerk

Levenslang

Afmetingen (L x B x H)

120 x 59 x 151

Gewicht product

62 kg

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Gewicht vliegwiel

15 kg

Aantal weerstandniveaus

20

Weerstandsysteem

EMS

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

200 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

12

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Ja

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Nee

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Nee

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}