.st0{fill:#FFFFFF;}

Fit Bike Ride 6 iPlus Hometrainer Review 

 25 april 2020

Door  Sabrina

De Fit Bike Ride 6 iPlus hometrainer is het kleine broertje van de Fit Bike Senator. Toch hoeft dit model niet erg veel onder te doen. Zeker met de aantrekkelijke prijs in het achterhoofd is dit model de moeite waard om te bekijken.

We hebben dan ook maar liefst meer dan 50 uur besteed aan het testen en onderzoeken van deze Ride 6 iPlus. Onze ervaringen en bevindingen kun je hieronder lezen. Lees hier meer over onze testmethode.

Wat we goed vinden

 • 16 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's
 • Koppeling met hartslagband mogelijk
 • iPlus module om trainingscomputer via Bluetooth te koppelen met smartphone/tablet
 • Zadel en stuur verstelbaar
 • Fluisterstil tijdens gebruik

Wat we minder goed vinden

 • We zijn niet de grootste fan van het gelzadel
 • Geen ergometer

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

fit bike ride 6 hometrainer afbeelding 2

De Fit Bike Ride 6 iPlus is gebouwd met een stalen frame als basis. Daarrond is een kunststof afwerking geplaatst. Deze afwerking lijkt kwalitatief wel solide. Al blijft het nog steeds kunststof waarin een barst kan ontstaan als het apparaat een stevige deuk krijgt tijdens bijvoorbeeld het transport.

Het toestel zelf is voorzien van een magnetisch weerstandsysteem. Dit type weerstand systeem zien we terug in heel wat hometrainers die we onder “basis” klasseren. Een elektromagnetisch weerstandsysteem, zoals bij de Fit Bike Senator, had dit model op vlak van duurzaamheid wel een boost gegeven.

pedalen fit bike ride 6 hometrainer

Voor de crank is er geopteerd voor een 3-delige crank. Wanneer hiervan een onderdeel aan vervanging toe is, kan deze relatief gemakkelijk vervangen worden. Mooi om te weten als je op zoek bent naar een hometrainer dat lang en intensief gebruikt zal worden.

Er is een vliegwiel van 10 kg voorzien en dat is best goed in deze prijsklasse. Dergelijke zware vliegwielen hebben de neiging een langere levensduur te hebben dan lichtere varianten. Bovendien traint het ook gewoon een stuk comfortabeler.

Comfort

Op de Fit Bike Ride 6 iPlus hometrainer kun je het zadel zowel verticaal als horizontaal verstellen. Bovendien is ook het stuur verstelbaar. Dat laatste zie je niet vaak bij een apparaat in deze prijsklasse. Doordat er zo veel versteld kan worden, is deze hometrainer geschikt voor mensen tot 200cm lang.

Mensen die groter zin dan 200cm kunnen deze hometrainer uiteraard nog steeds gebruiken al zul je dan wat aan comfort en ergonomie inboeten.

zadel fit bike ride 6 hometrainer

Bij het grote gelzadel hebben we gemengde gevoelens. Deze zit op zich wel goed maar we hebben al op veel comfortabelere gelzadels getraind. Bovendien vinden we dat het zadel misschien wel iets te groot is om optimaal te zijn. Ook bij online reviews van klanten zie je deze opmerking wel eens. Gelukkig is er de mogelijkheid om een ander zadel te plaatsen al had het uiteraard beter geweest dat er onmiddellijk een zadel werd gebruikt dat aan alle comforteisen voldoet.

Functies

De Ride 6 komt met een trainingscomputer waarop 16 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s staan. Een mooi lijst om uit te kiezen met voldoende variatie waardoor je steeds een programma kunt vinden dat je voldoende uitdaagt.

Je kunt hierbij ook kiezen uit hartslagprogramma’s en energieprogramma’s. Bij een hartslagprogramma kun je je hartslag meten met de handsensoren op het stuur. Maar veel beter sluit je een hartslagband aan om nauwkeurig je hartslag te kunnen meten en comfortabelere te zitten. Een borstband als deze is compatibel met dit model.

Bij andere trainingsprogramma’s kan de weerstand ingesteld worden op 16 verschillende weerstandniveaus. Lang niet zoveel als bijvoorbeeld de 40 weerstandniveaus van de Sole Fitness LCB maar zeker voldoende om je training uitdagend en gevarieerd te houden.

fit bike ride 6 hometrainer trainingscomputer

Bovendien is deze Ride 6 ook koppelbaar via Bluetooth met je smartphone of tablet. Wanneer je de gratis applicatie hebt gedownload, zijn je mogelijkheden quasi eindeloos. Je smartphone of tablet zal hierbij de functie van de trainingscomputer overnemen. Op het scherm kun je vervolgens een virtuele omgeving laten afspelen waardoor het lijkt alsof je echt een bepaalde route aan het fietsen bent. Wanneer er bijvoorbeeld een beklimming is, zal ook de weerstand automatisch aangepast worden waardoor je harder zult moeten trappen.

Daarnaast is de koppeling met de applicatie ook leuk om je trainingsgegevens mooi op te volgen. Zien hoe je evolueert en verbetert in je workouts, geeft een extra motivatie boost om er nog harder voor te gaan en te streven naar verbetering.

De tablet of smartphone kun je mooi plaatsen in de ingebouwde tablethouder. Ook een bidonhouder is voorzien op dit model.

Wat we niet kunnen terugvinden op de Fit Bike Ride 6 iPlus is een wattage programma. Er is namelijk geen gebruik gemaakt van een geijkt weerstandsysteem. Wil je een ergometer met wattageprogramma’s, dan zul je naar een model als de Nautilus U628 of Fit Bike Senator iPlus moeten kijken.

Prijs

De prijs van deze Fit Bike Ride 6 iPlus vinden we gerechtvaardigd. Zonder meer. Er zijn andere modellen waar je volgens ons een betere prijs-kwaliteit of meer functies voor zult terugkrijgen. Past deze Ride 6 precies binnen je budget en voldoet deze aan al je criteria? Dan zullen we de laatste zijn om je dit model af te raden.

Waardige alternatieven

Binnen dezelfde prijsklasse is de Kettler Ride 100 (voorheen: Giro C1) een optie. Al vinden we de Bike Ride 6 iPlus écht wel een veel betere keuze dan de Kettler Ride 100.

Kettler Ride  100 (voorheen Giro C1)

Als je niets meer wilt dan degelijke bouwkwaliteit voor sporadische workouts

 • Lage instap
 • 3-delige crank
 • Transportwieltjes

Voor een model dat zeer intensief gebruik aan kan en voorzien is van alle toeters en bellen zijn de Fit Bike Senator iPlus en Nautilus U628 zeer mooie opties.

Fit Bike Senator iPlus

Geschikt voor intensief thuisgebruik. Véél functies, stevige bouwkwaliteit en scherp geprijsd.

 • Ergometer
 • Belastbaar tot 180 kg
 • Lage instap

Besluit


Totale score:

7,8 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

Bij Fit Bike beweren ze dat de Ride 6 iPlus een semi-professioneel model is. En daar gaan wij toch niet mee akkoord. Deze hometrainer is een goede keuze voor thuisgebruik maar in (semi-)professionele omgevingen waar er vaak en zeer intensief getraind wordt, is toch een beter model nodig.


Kortom, de Fit Bike Ride 6 iPlus is een degelijk model dat zeer geschikt is voor regelmatig thuisgebruik. Mensen die hun prestaties willen verbeteren, vet verbranden,… doen met dit model een goede koop. Mensen die echt het onderste uit de kan willen halen en zéér intensief trainen, kijken beter naar semi-professionele modellen.


> Bekijk hier de beste prijs voor de Fit Bike Ride 6 iPlus

Specificatietabel

Eigenschap

Kettler Giro C1

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie frame- en laswerk

Levenslang

Afmetingen (L x B x H)

104 x 59 x 139 cm

Gewicht product

38 kg

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Gewicht vliegwiel

10 kg

Aantal weerstandniveaus

16

Weerstandsysteem

Magnetisch

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

200 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

16

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Nee

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Nee

Koppeling met tablet

Nee

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}