.st0{fill:#FFFFFF;}

Fit Bike Ride 5 Review 

 25 april 2020

Door  Sabrina

We hebben gedurende 8 uur lang mogen sporten (gelukkig niet aan één stuk door) op de Fit Bike Ride 5 Hometrainer. We hebben daarbij alle aspecten van de Fit Bike Ride 5 onderzocht om hier een diepgaande review over te maken.

> Meer lezen over onze manier van testen.

Tijdens de test is de Fit Bike Ride 5 een degelijk model gebleken al bevelen we dit toestel aan voor sporadisch, licht thuisgebruik en niet voor de gevorderde sporters. Dit model kreeg van ons een totale score van 7,5/10.

Kiezen voor de standaard, HRC of iPlus versie

Eerst en vooral willen we duidelijk maken dat er 3 versies bestaan van de Fit Bike Ride 5. Er is de standaard versie, de HRC versie en de iPlus versie. De standaard versie is hierbij basic. Deze bevelen we dan ook niet zo aan. Voor de HRC of iPlus versie betaal je wat meer maar met een meerwaarde die het echt wel waard is.

Fit Bike Ride 5 HRC

Bij de HRC krijg je een meegeleverde borstband. Die borstband maakt dat je veel nauwkeuriger je hartslag kunt meten. Door die nauwkeurigere hartslagmeting kun je dan ook gebruik maken van hartslagprogramma’s wat dan weer ideaal is voor mensen die hun conditie willen verbeteren of om vet te verbranden.

Fit Bike Ride 5 iPlus

Bij de iPlus versie kun je daarbovenop de trainingscomputer koppelen met je smartphone of tablet. Op je smartphone of tablet kun je een applicatie installeren die zal verbinden met de trainingscomputer. Hierdoor kun je je resultaten steeds gedetailleerd bekijken op je smartphone of tablet. Een tablethouder op het toestel is in dit geval ook voorzien. Uiteraard kun je op de tablethouder ook je smartphone in plaats van een tablet kwijt als je dat wenst.

koppelbaar via bluetooth met smartphone of tablet

Wat we goed vinden

Bij elke review beginnen we eerst met de punten die we goed vonden. Hieronder lijsten we ze kort op.

 • Handige transportwieltjes
 • Ruime keuze aan trainingsprogramma's (19)
 • Zwaar vliegwiel van 10 kg voor soepele fietsbeweging
 • Ergometer exeptioneel voor hometrainer in deze prijsklasse
 • 16 weerstandniveau
 • Mogelijkheid borstband te koppelen bij iPlus en HRC
 • Verstelbaar zadel (horizontaal én verticaal) voor comfortabele zithouding
 • Levenslange garantie op frame & laswerk
 • Hartslagprogramma bij HRC en iPlus
 • Borstband inbegrepen bij HRC versie
 • Verbinding maken met app op smartphone of tablet bij de iPlus versie

Wat we minder goed vinden

Elk model heeft wel enkele minpunten. Hieronder lijsten we onze minpunten voor de Fit Bike Ride 5 op.

 • Geen lage instap
 • Applicatie voor smartphone kan enkel gebruikt worden bij de iPlus versie
 • Geen verschillende gebruikersprofielen in te stellen
 • Borstband koppeling enkel mogelijk bij de HRC en iPlus versie
 • Niet waterpas afstelbaar

Belangrijkste eigenschappen

Dit model heeft heel wat goede eigenschappen die je niet vaak terugziet in hometrainers binnen deze prijsklasse.

Duurzaamheid

Één van de belangrijkste eigenschappen van een goede hometrainer is de duurzaamheid. Hoe lang zal het toestel mee kunnen gaan? Is het apparaat gemaakt van hoogwaardig materiaal? Gelukkig zit dat bij de Ride 5 best goed. Er zijn geen materialen gebruikt zoals bij professionele hometrainers maar op vlak van prijs-kwaliteit is hier echt geen klagen.

Bij Fit Bike hebben ze met dit model een goed evenwicht kunnen vinden tussen het gewicht van het materiaal en stabiliteit. Dat maakt dit model niet té zwaar om te verplaatsen maar wel zwaar genoeg om stabiel te staan tijdens het trainen.

Comfort

zadel van fitbike ride 5

Het zadel is zowel verticaal als horizontaal te verstellen wat er voor zorgt dat je steeds een comfortabele zitpositie kunt vinden. Maar dat heeft, zoals steeds, ook zijn limieten. We raden dan ook af om dit toestel aan te schaffen als je langer bent dan 1m95. Vanaf die lengte zul je gewoon niet meer comfortabel op je hometrainer zitten.

Ook het stuur is verstelbaar én het toestel is voorzien van een comfortabel zacht gelzadel. Hierdoor is het apparaat geschikt om langere work-out sessies op te houden zonder in te boeten aan zitcomfort.

Helaas is de Fit Bike Ride 5 niet voorzien van een lage instap. Als je dit toestel zou kopen voor gebruik door senioren of met revalidatie doeleinden is dit zeker iets om rekening mee te houden.

Er is een zwaar vliegwiel van 10kg voorzien wat ervoor zorgt dat je op een comfortabele manier soepele fietsbewegingen kunt maken.

> Bekijk hier de beste prijs voor de Fit Bike Ride 5

Functies

display van de fitbike ride 5 iplus

De trainingscomputer is voorzien van enkele leuke functies. Zo zijn er 19 trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Je zult dus steeds een programma kunnen terugvinden dat uitdagend genoeg blijft en je grenzen wat verlegt misschien zelf zonder dat je het zelf goed en wel door hebt. In die 19 trainingsprogramma’s heb je ook de mogelijkheid om handmatig een programma in te stellen.

Via een druk op de knop op de trainingscomputer kun je de weerstand elektronisch verstellen. Je hebt hierbij de keuze uit 16 weerstandniveaus. Op die manier vind je steeds een weerstandniveau dat goed past bij je trainingsprogramma met voldoende afwisseling tussen intensieve en minder intensieve intervallen.

Prijs

Zoals eerder gemeld is dit een goede koop als je kijkt naar prijs-kwaliteit. Wel horen we er bij te zeggen dat we niet de standaard editie zouden aanbevelen maar wél minstens de HRC of nog beter, de iPlus versie. Je betaalt wat meer maar de extra functies die voorzien worden zijn het echt wel waard.

Zelfs wanneer het niet je bedoeling is om erg intensief te gaan sporten en je enkel fit wilt blijven door regelmatig thuis te sporten, is het op termijn de moeite waard om op je tablet of smartphone je vooruitgang te bekijken alsook hoe vaak en hoe lang je sport.

Waardige alternatieven

Binnen dezelfde prijsklassen zijn er volgende waardige alternatieven te vinden zoals de Xterra UB2.5 en de Powerpeak Speedbike FBS8219P.

Eerder geneigd om een goedkoper model aan te schaffen dan zijn de Fit Bike Ride 2 of de Schmidt HT-335 waardige opties.

Mag het wat meer zijn en ben je op zoek naar een iets kwalitatiever model met een bijhorend hoger prijskaartje? Bekijk dan zeker eens volgende modellen:

Nautilus U626

Topmodel met veel functies aan een zeer scherpe prijs

 • Innovatief hybride HIIT vliegwiel
 • Onbeperkt aantal routes met RideSocial
 • Trainen met VR-headset

Sole Fitness LCB

Geschikt voor intensieve gebruikers met de hoogste eisen

 • Zeer comfortabel trainen
 • 40 weerstandniveaus
 • Geen stroom nodig

Fit Bike Senator iPlus

Geschikt voor intensief thuisgebruik. Véél functies, stevige bouwkwaliteit en scherp geprijsd.

 • Ergometer
 • Belastbaar tot 180 kg
 • Lage instap

Video

Specificatietabel

Eigenschap

Fit Bike Ride 5

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie frame- en laswerk

Levenslang

Afmetingen (L x B x H)

112 x 56 x 140

Gewicht product

36 kg

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Gewicht vliegwiel

10 kg

Aantal weerstandniveaus

6

Weerstandsysteem

Magnetisch

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

195 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

3-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Nee

Aantal programma's

19

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Ja

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Ja

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Ja

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Besluit


Totale score:

7,5/ 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Fit Bike Ride 5 is volgens ons de beste hometrainer voor thuisgebruik voor beginners. Maar dan kies je wel best voor de iPlus versie. De meerprijs voor de koppeling met tablet of smartphone en zo betere opvolging van je resultaten is het volgens ons wel waard. Ook het hartslagprogramma die enkel op de HRC en iPlus versie beschikbaar is, biedt een echte meerwaarde.


Als het je bedoeling is om sporadisch te trainen dan is de Fit Bike Ride 5 op vlak van prijs kwaliteit een topper. Wil je ook intensiever kunnen trainen of wil je het toestel met verschillende mensen binnen het gezin gebruiken? Dan zijn er andere betere opties en kijk je dus beter uit naar een ander, duurder model.


> Bekijk hier de beste prijs voor de Fit Bike Ride 5

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}