.st0{fill:#FFFFFF;}

Fit Bike Ride 3 Hometrainer Review 

 27 april 2020

Door  Sabrina

De Fit Bike Ride 3 hometrainer is de opvolger van de Ride 2. Na meer dan 25 uur testen en onderzoeken durven we stellen dat dit een waardige opvolger is. De Ride 3 doet het op verschillende vlakken stukken beter en is nog steeds scherp geprijsd. Wat ons betreft is dit dan ook een ideaal instapmodel voor beginners dat langer aan je eisen zal voldoen dan de Ride 2 zonder een al te grote investering te moeten maken.

Wat we goed vinden

 • Lage instap
 • Zwaar vliegwiel voor soepele trapbeweging
 • Stevig model traint stabiel 
 • 16 weerstandniveaus
 • Belastbaar tot maximum 135 kg

Wat we minder goed vinden

 • Je kunt geen hartslagband koppelen
 • Geen koppeling met tablet/smartphone

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

pedalen hometrainer fit bike ride 3

De Ride 3 hometrainer is belastbaar tot 135 kilogram. Dat bewijst dat hier gebruik is gemaakt van hoogwaardig bouwmateriaal voor het frame. Ook bij de afwerking hebben we een kwalitatieve indruk.

fit bike ride 3 crank hometrainer

Jammergenoeg is de Ride 3 nog steeds voorzien van een 2-delige crank. Dit betekent dat wanneer er sprake is van slijtage, het moeilijker is om deze pedalen te vervangen. Gelukkig is hierbij wel gebruik gemaakt van dubbele kogellagers waardoor de kans op zodanige slijtage dat de pedalen vervangen moeten worden, kleiner is.

Over het algemeen zijn we van mening dat de Fit Bike Ride 3 als een duurzame hometrainer mag bestempeld worden dat vele jaren mee kan gaan. Zelfs wanneer er iets intensievere trainingen op gehouden worden.

Comfort

Opmerkelijk is de lage instap. Dat maakt dat dit toestel ook geschikt is voor mensen die minder goed te been zijn of voor revalidatiedoeleinden. Hoewel er bij revalidatie beter geopteerd wordt voor een ergometer, kan de Ride 3 toch een prima keuze zijn door z’n scherpe prijs.

gelzadel fit bike ride 3 hometrainer

Het zadel zit erg comfortabel en is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar om steeds een goede, ergonomische positie aan te houden. Het stuur verstellen is jammergenoeg niet mogelijk. Desondanks is de trainer comfortabel te gebruiken door personen tot 190cm lang.

Het7 kilogram zware vliegwiel is een waar genot. Trapbewegingen hierdoor bijzonder soepel. Een pak beter dan bij andere instapmodellen voor beginners die vaak uitgerust zijn met een lichter vliegwiel.

Voor je gemak zijn er ook transportwielen voorzien zodat je de hometrainer eenvoudig kunt verplaatsen.

Functies

De Fit Bike Ride 3 hometrainer is voorzien van een trainingscomputer waarop 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s staan. Hierbij heb je de keuze uit:

 • Hartslagprogramma’s
 • Sportprogramma’s
 • Dieetprogramma
 • Manueel programma

Voor de hartslagprogramma’s zijn er handsensoren op het stuur aanwezig. De sensoren vinden we wel wat ongelukkig geplaatst. Wij hadden niet het gevoel in een comfortabele positie te zitten wanneer we de handen op de sensoren dienden te houden.

En helaas is het niet mogelijk een borstband te koppelen om je hartslag via die borstband te meten. In dat opzicht is een hartslagprogramma voor ons overbodig. De handsensoren geven namelijk wel een idee van je hartslag maar zijn niet bepaald nauwkeurig. Koppeling met een hartslagband had dus wel een mooie toevoeging geweest.

display en handsensoren fit bike ride 3 hometrainer

De trainingscomputer zelf is middels het display eenvoudig te bedienen. Je kunt op het display in één oogopslag informatie terugvinden zoals:

 • Tijd
 • Afstand
 • Snelheid
 • RPM
 • Omgevingstemperatuur
 • Calorievebruik
 • Conditie (bij de conditietest)
 • Hartslag

Met andere woorden, heel wat informatie die je zullen helpen je resultaten goed te kunnen evalueren en concrete doelstellingen op te maken voor je workouts.

Je trainingen kun je uitvoeren op 16 verschillende weerstandniveaus. En dat is toch uitzonderlijk hoog voor een trainer in deze prijsklasse. Dit aantal weerstandniveaus zorgt er voor dat je meer dan 200 verschillende trainingen kunt uitvoeren. Voldoende uitdaging is dus verzekerd.

Helaas missen we een tablethouder om naar een film of serie te kijken terwijl het sporten.

Prijs

Een zeer scherpe prijs. Zeker als je ziet dat je behoorlijk wat mooie functies en een duurzaam toestel krijgt, is de prijszetting van de Ride 3 zeer goed. Op vlak van prijs-kwaliteitsverhouding is dit een topper onder de instapmodellen voor beginners.

Waardige alternatieven

De FitBike Ride 5 iPlus is een mooie upgrade in vergelijking met de Ride 3 maar kost ook wel een stukje meer.

FitBike Ride 5 iPlus

Beste keuze voor thuisgebruik voor beginners

 • Zwaar vliegwiel
 • Ergometer
 • 16 weerstandniveaus

Besluit


Totale score:

8,3 / 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Ride 3 is onze eerste keuze voor beginners én voor een goedkope hometrainer. Het biedt voldoende comfort voor langere trainingen, bevat leuke functies met voldoende keuze tussen trainingsprogramma’s en is duurzaam genoeg om een hele tijd met je mee te evolueren. De kwaliteit van deze trainer zal ervoor zorgen dat je jarenlang van de FitBike Ride 3 gebruikt kunt maken.


> Bekijk hier de beste prijs voor de FitBike Ride 3

Specificatietabel

Eigenschap

Fit Bike Ride 3

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie frame- en laswerk

10 jaar

Afmetingen (L x B x H)

80 x 50 x 130

Gewicht product

30 kg

Maximaal belastbaar gewicht

135 kg

Gewicht vliegwiel

7 kg

Aantal weerstandniveaus

16

Weerstandsysteem

Magnetisch

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

190 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

2-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal en horizontaal

Waterpas afstelbaar

Ja

Aantal programma's

12

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Nee

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Ja

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Nee

Tablethouder

Nee

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}