.st0{fill:#FFFFFF;}

Fit Bike Ride 2 Hometrainer Review 

 25 april 2020

Door  Sabrina

We hebben de Fit Bike Ride 2 gedurende meer dan 25 uur getest en onderzocht. Lees hier meer over onze manier van testen.

We zijn tot de conclusie gekomen dat deze Ride 2 van Fit Bike een prima keuze is voor beginners die op zoek zijn naar een goedkope hometrainer. Voor sporadisch gebruik doet dit fitnessapparaat wat het hoort te doen. Voor intensief gebruik vinden we dit model echter niet geschikt. Dan kijk je beter naar wat stevigere toestellen die ook een grotere investering vergen.

Wat we goed vinden

Voor een apparaat in deze prijsklasse zijn er heel wat zaken die we goed vinden.

 • 16 weerstand niveaus
 • Ingebouwde tablethouder
 • Weerstand is elektronisch instelbaar
 • 4 gebruikersprofielen
 • Mogelijkheid om borstband te koppelen

Wat we minder goed vinden

Zoals je kunt verwachten, bij een goedkope hometrainer als deze, zijn er voor ons toch enkele afknappers.

 • Niet waterpas afstelbaar
 • Vliegwiel van slechts 5 kg
 • Niet uiterst stabiel voor zeer intensieve trainingen

Belangrijkste eigenschappen

Duurzaamheid

De Fit Bike Ride 2 hometrainer is gemaakt van een stalen frame. Daarrond zit een afwerking uit kunststof. Niet het meest hoogwaardige materiaal is hierbij gebruikt en dit resulteert in het totale gewicht van 21kg voor het volledige toestel.

Neem daarbij dat het apparaat niet waterpas afstelbaar is waardoor de hometrainer neigt onstabiel te staan en wat te wiebelen als je geen perfect waterpas ondergrond hebt.

Het apparaat wordt aangedreven door een V-snaar. Hierdoor heb je een stille hometrainer wanneer je deze gebruikt. We zijn er van overtuigd dat je een hele poos trainingsgenot zult ervaren op dit toestel maar dat je toch zult overschakelen naar een steviger model als je van plan bent om ook intensievere trainingen te doen.

Het feit dat dit toestel gebruikt kan worden door mensen met een gewicht tot 125kg is wel een teken dat het stalen frame dat gebruikt is, erg solide is. De basis zit dus wel echt goed.

fitbike ride 2 hometrainer pedalen

Bij de pedalen is gebruik gemaakt van een 2-delige crank. Een 2-delige crank is beter dan een variant in 1 stuk omdat je gemakkelijker een onderdeel kunt vervangen na slijtage. Al had een 3-delige crank uiteraard beter geweest.

Conclusie? Bij Fit Bike hebben ze hun best gedaan om deze Ride 2 een ietwat duurzaam karakter te geven maar dit lijkt ons niet voldoende om thuis serieus te gaan trainen.

Comfort

Tijdens een training zit de Ride 2 best comfortabel. Al zal je er na pakweg een uurtje wel genoeg van hebben. De kans is namelijk groot dat je geen ergonomsich ideale positie aan kunt nemen.

Het zadel is verstelbaar maar kan enkel verticaal verplaatst worden en niet horizontaal. Voor mensen groter dan 180cm is dit een nadeel. Je zult in dat geval al snel het gevoel hebben wat krampachtig te zitten.

fitbike ride 2 zadel

Het zadel is redelijk hoog maar behoorlijk hard. Hierdoor vinden we opnieuw dat dit geschikt is voor sporadisch korte training maar echt niet aan de vereisten voldoet voor lange workouts.

Daarnaast is er geen lage instap voorzien. Dat maakt het toestel ook niet ideaal voor personen die slecht te been zijn en moeite hebben hun been over de instap te krijgen.

Neem daarbij dat het toestel niet altijd even stabiel staat als de ondergrond niet waterpas staat en je hebt een toestel dat toch wat verbetering kan gebruiken op vlak van comfort.

Functies

fitbike ride 2 hometrainer trainingscomputer

Deze hometrainer is uitgerust met een trainingscomputer. Op de trainingscomputer kun je informatie aflezen zoals tijd, afstand, snelheid, RPM, Calorieverbruik en hartslag.

Via deze trainingscomputer kun je de weerstand elektronisch instellen op 16 verschillende weerstand niveaus. Door een niveau te wijzigen zal de magneet in het toestel dichter of verder van het vliegwiel gepositioneerd worden. Hierdoor zul je ook harder of minder hard moeten trappen.

Op de trainingscomputer heb je keuze uit enkele voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s of je kunt ervoor kiezen om je eigen trainingsprogramma op te stellen. Tussen de trainingsprogramma’s zul je ook een hartslagprogramma vinden.

Met het hartslagprogramma train je in intervallen in bepaalde hartslagzones. Je hartslag kun je meten door je handen op de hartslagsensoren op het stuur te plaatsen. Weet wel dat deze hartslagsensoren eerder een indicatie geven en niet bepaald nauwkeurig zijn. Veel beter is het om hiervoor een borstband te gebruiken. En gelukkig is deze Ride 2 erop voorzien om de trainingscomputer met een borstband (niet meegeleverd) te koppelen. We raden deze borstband aan.

Dat maakt dat dit apparaat ook geschikt is om trainingen uit te voeren met als doelstelling om vet te verbranden of conditie op te bouwen.

Verder vind je ook een ingebouwde tablethouder terug zodat je tijdens het sporten eenvoudig naar een film of serie kunt kijken.

Prijs

Je kan er niet omheen, in vergelijking met andere hometrainers is deze goedkoop! Er zijn nog goedkopere modellen op de markt maar die modellen laten te wensen over op vlak van kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Deze Ride 2 is dan ook het goedkoopste model waar we  achter kunnen staan. We zijn er van overtuigd dat, als je geen ervaring als in de sportschool nodig hebt, maar gewoon thuis comfortabel wilt sporten, je hier een goede koop doet. Op vlak van prijs-kwaliteit is de Fit Bike Ride 2 zeker geen slechte keuze.

Waardige alternatieven

Als je op zoek gaat naar waardige alternatieven dan kom je gegarandeerd bij duurdere modellen uit. De Fit Bike Ride 5 is een model dat het wat beter doet op alle vlakken en slechts een beetje duurder uitkomt.

Wil je echt zeer intensief en regelmatig gaan trainen met alle comfort en functies, dan is de Nautilus U628 of de Fit Bike Senator iPlus een goede keuze.

Nautilus U628

Beste keuze hometrainer voor intensief thuisgebruik.

 • Ergometer
 • Koppeling met meegeleverde hartslagband
 • Fietsen met VR-headset

Fit Bike Senator iPlus

Geschikt voor intensief thuisgebruik. Véél functies, stevige bouwkwaliteit en scherp geprijsd.

 • Ergometer
 • Belastbaar tot 180 kg
 • Lage instap

Besluit


Totale score:

7/ 10
Duurzaamheid
Comfort
Functies
Prijs

De Fit Bike Ride 2 hometrainer is een mooi instapmodel. En daar blijft het ook bij. Het is een goedkoop apparaat dat geschikt is voor een sporadische workout. Voor stevigere modellen, die ook geschikt zijn voor intensievere training, meer comfort en duurzaamheid, zul je helaas wat meer moeten betalen.


> Bekijk hier de beste prijs van de Fit Bike Ride 2

Specificatietabel

Eigenschap

Fit Bike Ride 2

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie frame- en laswerk

10 jaar

Afmetingen (L x B x H)

85 x 41 x 124

Gewicht product

21 kg

Maximaal belastbaar gewicht

125 kg

Gewicht vliegwiel

5 kg

Aantal weerstandniveaus

16

Weerstandsysteem

Magnetisch

Weerstand instelbaar

Elektronisch

Maximale lichaamslengte

180 cm

Dubbele kogellagers

Ja

Crank

2-delig

Zadel verstelbaar

Verticaal

Waterpas afstelbaar

Nee

Aantal programma's

12

Hartslagprogramma

Ja

Hartslagmeting

Handsensoren

Borstband koppeling

Nee

Borstband meegeleverd

Nee

Wattage programma

Ja

Programma's vrij instelbaar

Ja

Gebruikersprofielen

Ja

Koppeling met tablet

Nee

Tablethouder

Ja

Display weergave: afstand

Ja

Display weergave: snelheid

Ja

Display weergave: tijd

Ja

Display weergave: calorieverbruik

Ja

Display weergave: hartslag

Ja

Display weergave: Watt

Ja

Display weergave: RPM

Ja

Display weergave: grafiekweergave

Ja

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}