.st0{fill:#FFFFFF;}

Aldi hometrainers – Goede aanbieding of niet? Test & Ervaringen 

 9 oktober 2022

Door  Sabrina

Zo eens in de zoveel tijd komt Aldi met aanbiedingen op fitnessapparaten. Dan verkopen ze bijvoorbeeld een hometrainer aan een zeer voordelig prijs.

Met het voordelige prijskaartje is het zeer verleidelijk om de aldi hometrainer voor thuis aan te schaffen. Maar is dit wel echt een goede hometrainer voor z'n prijs? 

Ik deed de test. Ik ging op bezoek bij één van onze lezers die zo vriendelijk was me een goede training te laten doen op zijn Aldi hometrainer.

In deze review deel ik je dan ook graag mijn ervaringen én ervaringen van anderen met aldi hometrainers.

Lees hier hoe we testen.

Goedkope hometrainer aanbieding Aldi

Voordat ik werkelijk in de diepte ga over de specificaties en mijn ervaringen met een hometrainer van de Aldi, valt er wel wat te zeggen over de prijs van de aanbieding.

De prijs is niet bij elke aanbieding hetzelfde. Het gaat dan ook niet altijd om hetzelfde model dat verkocht wordt. Maar over het algemeen mogen we stellen dat de fitnessapparaten aan zeer budgetvriendelijke prijzen worden verkocht. 

Zo gebeurt het wel eens dat de prijs voor een hometrainer rond €170 ligt. Het spreekt voor zich dat de verwachting bij zo'n voordelige prijs niet hetzelfde mogen zijn als bij een duurder model dat uitgerust is van alle toeters en bellen zoals de Fit Bike Senator iPlus

Om de laatste/huidige kortingsacties in de gaten te houden, bezoek je best de website van aldi zelf in de aldi folder.


Het merk Crane Sports

De hometrainers van Aldi zijn meestal van hetzelfde merk. Een onbekend fitness merk dat de naam "Crane" draagt. Voorheen werden ook wel eens Active Touch hometrainers verkocht bij Aldi.

Wees je er echter van bewust dat het merk bij hometrainers in dit prijssegment veel minder belangrijk zijn. Veelal worden ze in China of andere industrielanden geproduceerd in dezelfde fabriek. Het enige verschil zit 'm in de merknaam die er op geplakt wordt.

Ikzelf vind een merknaam belangrijk als je een goede garantie en klantenservice verwacht. Maar voor dergelijke prijs mag je uiteraard niet te veel verwachten. Ik heb overigens (nog) geen ervaringen met de klantenservice van Aldi. Als één van jullie, als lezer, dat wel hebben mag je altijd je ervaringen met ons delen via het contactformulier. Dat waarderen we ten zeerste zodat we andere met deze informatie verder kunnen helpen.


Over de Aldi hometrainer

Zoals ik eerder zei, doelt Aldi verschillende hometrainer aanbiedingen. Het kan dus best zijn dat jij een ander model zult kopen dan het model dat ik getest heb. Voor alle duidelijkheid kun je op de afbeelding uit de aldi folder hieronder zien welk model ik het getest.

aldi hometrainers ervaringen

Zoals je kunt zien kostte deze hometrainer €169. Het mooie is dat je daarbij kan rekenen op 3 jaar garantie. En dat is best lang voor zo'n goedkoop model. Alleen is het daarbij belangrijk om te weten wat er precies onder die garantie valt.

Ik (en de eigenaar van de hometrainer) hebben geen beroep moeten doen op deze garantie. Als jij dat wel hebt moeten doen, horen we graag je ervaringen via het contactformulier.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat niet alle "problemen" die je kunt hebben, onder deze garantie valt. Het frame dat stuk gaat, dat zal naar alle waarschijnlijkheid altijd onder de garantie vallen.

Enkele eigenschappen van de hometrainer fiets:

 • 8 weerstandniveaus
 • Kantelbaar stuur
 • Handdoek- & waterfleshouder
 • Interne hartslagmeter ingebouwd in het stuur
 • Houder voor tablet of smartphone

Voor deze prijs zijn dat helemaal niet zo'n slechte eigenschappen.


Mijn ervaringen met de Aldi hometrainer

Hoewel de eigenschappen in theorie allemaal mooi klinken, is het belangrijk om zelf een test te doen om te ontdekken of er een addertje onder het gras zit bij deze indoor fiets.

Ik heb ongeveer 30 min op de hometrainer gefietst om deze te testen. En mijn ervaring is toch wat minder positief dan wat er op papier (nou ja, digitaal dan) wordt beschreven.

Pluspunten

 • 8 weerstandniveaus met een ideaal verschil tussen verschillende weerstandniveaus: Dat maakt het apparaat geschikt voor verschillende gezinsleden, van de beginnende sporter tot
 • Stevig frame: ik had verwacht dat het frame voor deze prijs niet erg stevig zou zijn. Maar ik werd positief verrast.
 • Kantelbaar stuur: het stuur is kantelbaar en het bereik is behoorlijk groot. Het is dus niet zo dat je het 0,5 cm kunt kantelen zodat Aldi kan zeggen dat er een kantelbaar stuur is. Je kunt het echt aanpassen zodat het apparaat bruikbaar is voor lange mensen én kleinere versies (zoals ikzelf)

Minpunten

 • Veel lawaai: toegegeven, het model dat ik getest heb was niet nieuw. Maar de eigenaar wist me te vertellen dat het apparaat al behoorlijk wat lawaai maakte toen het nog nieuw was. Het lawaai zou wel toegenomen zijn na enkele malen gebruik. Voor mij was het geluid dat de hometrainer maakte enorm irritant en best luid. Ik merkte een soort ratel tijdens het fietsen.
 • Oncomfortabel zitje: Ik heb slechts 30 min gefietst en het zitje is daar de reden voor. Ik vond het zitje oncomfortabel en zou aanraden een ander zadel te kopen. Helaas is het niet eenvoudig een hometrainer zadel te vinden dat past op dit model.
 • Hartslagmeter niet accuraat: dat er een ingebouwde hartslagmeter is, is een zeer mooie eigenschap. Maar als die niet accuraat is, heeft het weinig nut. In mijn ervaring werd de hartslagmeter vaak helemaal niet gemeten. En wanneer het dat wel deed, was er behoorlijk wat verschil met de realiteit. Om dit te testen vergeleek mijn hartslag tussen wat er op de hometrainer werd weergegeven en mijn hartslag dat mijn borstband hartslagmeter weergaf. Om een degelijke trainingsschema op hartslag te volgen zul je dus een externe hartslagmeter moeten kopen. 

Conclusie

Ik wil niet zeggen dat dit model een slechte koop is. Maar ik zou dit model niet aanraden. Er zijn heel wat andere goedkope hometrainers beschikbaar die misschien wat minder functies hebben maar voor een degelijke training kunnen zorgen. Bovendien kun je tijdens een aanbiedingsperiode zoals Black Friday betere koopjes vinden.


Alternatieven

Een beter alternatief voor deze Aldi hometrainer is bijvoorbeeld de FitBike Ride 1. Dit zeer goedkope en kwalitatief goede hometrainers met een prijs dat tijdens een aanbiedingsperiode ongeveer hetzelfde kost. Of een duurder model tweedehands kopen is uiteraard ook een optie.

Maar ben je bereid iets meer uit te geven voor een hometrainer waar je op langere periode plezier aan kunt beleven en een dagelijkse hometrainer fiets training geen enkel probleem is. Dan zit je met de FitBike Ride 5 goed.  Voor mensen met een beperkt budget blijft dat mijn nr. 1 aanbeveling.


Besluit Aldi hometrainer

Wil je een goedkope hometrainer en is zitcomfort van ondergeschikt belang, geef je niet om wat geluid tijdens een workout en hoef je geen accuraat zicht op je hartslag, dan kan de hometrainer van Aldi voor jou een oplossing bieden.

Ben je bereid iets meer uit te geven? Dan zijn er betere hometrainers beschikbaar waarop je trainingen stukken aangenamer zullen zijn.


Jouw ervaringen delen?

Heb jij zelf ervaringen met de Aldi hometrainer dat je graag met ons wilt delen? Contacteer ons dan via het contactformulier. Dat waarderen we ten zeerste! Zo kunnen we in de toekomst andere mensen beter informeren zodat ze de juiste keuze kunnen maken!

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

 1. Dank voor uw bespreking. Ik dacht morgen bij ALDI België een Crane hometrainer voor €200 te kopen…
  Zal dus niet gebeuren.
  Ge me een beetje inlezen.
  Nogmaals dank en vriendelijke groet.

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}