.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe we testen 

We vinden het belangrijk om transparant te zijn over onze manier van testen en waarop onze reviews worden gebaseerd.

Aan het begin van elke review kun je lezen hoeveel uren we aan een review gewerkt hebben. Heel wat uren daarvan spenderen we aan online onderzoek alvorens we het product ook echt gaan testen.

Dat online onderzoek vinden we erg belangrijk zodat we de product reviews van andere personen kunnen bekijken, plus- en minpunten ontdekken waar we extra op letten…

Op die manier kunnen we tijdens het effectief testen extra letten op de punten die we zijn tegen gekomen. Sommige dingen vallen nu eenmaal niet op tijdens een test en merk je pas na maanden gebruik.

Sommige applicaties of trainingscomputers zijn danig complex dat het interessant kan zijn om vooraf al onderzoek gedaan te hebben om zo tijdens het testen vooral bezig te kunnen zijn met effectief sporten in plaats van dingen uit te zoeken.

Na het online onderzoek doen we uiteraard ook een effectieve test. Hiervoor gaan we op zoek naar het model. Sommige toestellen bestellen we zelf om te testen al is dat natuurlijk geen optie voor alle apparaten.

Om wat plaats (en budget!) te sparen, gaan we ook vaak op zoek naar iemand in onze omgeving dat het model in huis heeft of zelfs een sportschool. Bij dat bezoek gaan we effectief sporten op de hometrainer, meestal meerdere dagen om te ontdekken hoe het toestel het doet bij zowel lange als korte trainingen.

Dit houdt in dat we bij de meeste modellen zelf de montage niet hebben hoeven te doen. Dit is dan ook de reden waarom we niet altijd kunnen zeggen hoe gemakkelijk of hoe moeilijk de montage is. Bij de meeste modellen is het zo dat er weinig montage werk aan te pas komt en je gemakkelijk op een uurtje klaar bent maar bij sommige toestellen kan dit een pak hoger liggen.

We vragen daarom wel aan de eigenaar hoe de montage is verlopen en wanneer dit niet zo eenvoudig bleek te zijn, vind je dat ook terug in de review. Maar wat gemakkelijk is voor de ene, kan moeilijk zijn voor de andere. Gezien we dit zelf niet hebben ervaren is dit wel iets waar je rekening mee dient te houden.

Na de verschillende workouts vullen we alle gegevens en onze ervaringen in een spreadsheet. In deze spreadsheet houden we de informatie bij van alle hometrainers die we al onderzocht hebben.

Dat maakt het ons wat gemakkelijker om een score te kunnen geven doordat we de hometrainers kunnen vergelijken. De uiteindelijke score op 10 is een samenstelling van 4 andere scores; duurzaamheid, comfort, functies en prijs. Die 4 scores zijn gebaseerd op 10 punten tot in de decimalen. Dit komt dus niet altijd 100% met de 5 sterren die je op de product review kunt zien door de afronding. De totale score op 10 is echter wel een representatieve score gebaseerd op de spreadsheet.

De 4 scores duurzaamheid, comfort, functies en prijs zijn opnieuw een samenstelling van checks aan welke telkens een bepaald gewicht wordt toegekend.

We proberen de score dus zo objectief mogelijk te houden. Maar opnieuw willen we hierbij waarschuwen dat wanneer bijvoorbeeld een zadel voor ons comfortabel aanvoelt, dat door jou anders ervaren kan worden.

Nadat de spreadsheet is ingevuld, beginnen we met het schrijven van de review. We beschrijven hierbij de punten die volgens ons het vermelden waard zijn. Sommige zaken die vanzelfsprekend zijn laten we er soms van tussen. Op die manier kunnen we de reviews wat beknopter houden en is het voor de lezer wat aangenamer om de volledige review te lezen.

Het heeft namelijk weinig zin om te vermelden bij een review van een ergometer dat je op het display het wattage kunt aflezen als we het in de review al gehad hebben over het wattage programma. Het is maar logisch dat dit het geval is. Mocht dit dan weer niet het geval zijn, zouden we het wél vermelden. Omdat het dan iets speciaal of eigenaardig is.

Op die manier kunnen we in de reviews de belangrijkste eigenschappen zo beknopt mogelijk met onze lezers delen.

Om onze website te blijven kunnen voorzien vragen we dan ook graag hulp aan ons lezerspubliek. We zijn steeds op zoek naar nieuwe modellen om te kunnen testen. Mogen we bij jou thuis langskomen om een model te testen? Laat ons dan iets weten via het contactformulier. Weet wel, onze middelen zijn beperkt, we zullen je dus niet heel erg veel kunnen vergoeden voor het testen. Maar het gedacht dat je er andere mensen mee helpt in hun zoektocht om de beste hometrainer te kopen is volgens ons ook heel wat 😉

Heb je verder nog vragen bij onze reviews of onze manier van testen? Dan horen we dat graag! Laat een reactie achter op één van de reviews of stuur ons gewoon een berichtje via het contactformulier.

Groetjes,

Hometrainers Vergeleken

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}