.st0{fill:#FFFFFF;}

Beste hometrainers voor ouderen en revalidatie 

Als je thuis aan de slag wilt met sporten, met een comfortabel en veilig apparaat, dan is de hometrainer uitermate geschikt. De hometrainer is onder vele sporters de absolute nummer 1 trainingsapparatuur. Met een hometrainer in huis werk je eenvoudig aan je conditie, flexibiliteit en zorg je ervoor dat je gewrichten soepel blijven. De hometrainer is het ideale trainingsapparaat voor ouderen en voor revalidatietrainingen. Met het juiste apparaat stel je de hometrainer geheel naar jouw voorkeuren in en pas je het aan op jouw lichaam en trainingsintensiteit.

Voor ouderen en voor revalidatietrainingen zijn er speciale hometrainers, namelijk hometrainers die van alle gemakken zijn voorzien. Zo is het van belang dat de hometrainer extra stabiel is, een lage instap heeft en eenvoudig in te stellen en te verstellen is. Om je zoektocht wat gemakkelijker te maken hebben we naast onze lijst met beste hometrainers, hieronder opgelijst wat de beste hometrainers zijn voor ouderen en revalidatie.

Beste hometrainers voor ouderen en revalidatie

Geen tijd om het volledige artikel te lezen? Bekijk in de tabel hieronder onze top 3 aanbevelingen.

Naam

Review

Price

Kettler Tour 300 (voorheen Axiom)

Fit Bike Ride 5 iPlus

Fit Bike Senator iPlus

De hometrainers voor ouderen en voor revalidatie zijn getest op verschillende factoren. Zo is er rekening gehouden met de mate van stabiliteit. Hoe hoger het gewicht, hoe stabieler het apparaat en hoe veiliger de hometrainers te gebruiken zijn. Ook is gekeken naar de beste prijskwaliteitsverhouding en naar factoren zoals de mate van verstelbaarheid en de aanwezige functies.

Kettler Tour 300 (voorheen Axiom)

De Kettler Tour 300 (voorheen Axiom) hometrainer is onder vele professionele sporters en thuisgebruikers de absolute nummer een. De hometrainer is met name ideaal voor ouderen vanwege de lage instap en de hoge mate van comfort. Het apparaat biedt veel stabiliteit, is te belasten tot wel 180 kg, en is daarmee veilig en betrouwbaar. 

Kettler Tour 300

Geen toeters en bellen bij de Kettler Tour 300 maar een oerdegelijk apparaat dat een leven lang mee gaat.

 • Ergometer
 • Uiterst ergonomisch
 • Zwaar en stabiel

De hometrainer heeft een geijkte weerstand die eenvoudig in te stellen is. Ook biedt het apparaat verschillende verstelmogelijkheden en kun je het apparaat helemaal naar jouw wensen en voorkeuren instellen. De hometrainer heeft een zadel dat zowel horizontaal als verticaal verstelbaar is en een stuur dat je eenvoudig in de hoogte kunt verstellen. Hiermee creëer je eenvoudig de gewenste positie en zorg je voor een goed postuur tijdens jouw training.


Fit Bike Ride 5 iPlus

De FitBike Ride 5 iPlus hometrainer is de ideale hometrainer voor ouderen en voor sporters in revalidatie. De hometrainer is stabiel en kan zwaar worden belast, tot een gebruikersgewicht van 150 kg. Daarnaast is de hometrainer eenvoudig te verstellen en verstel je het zadel zowel horizontaal als verticaal doormiddel van een pop-pin.

FitBike Ride 5 iPlus

Beste keuze voor thuisgebruik voor beginners

 • Zwaar vliegwiel
 • Ergometer
 • 16 weerstandniveaus

De hometrainer is van alle gemakken voorzien en biedt de mogelijkheid een koppeling te maken met je smartphone of tablet. Daarmee ga je met deze hometrainer voor een volledig afgestemde training en maak je jouw training stukken leuker. Zo kun je bijvoorbeeld trainen met Apps en worden jouw trainingsgegevens overzichtelijk weergegeven in grafieken.
Ga je voor een lange training en kun je wel wat afleiding gebruiken? Plaats je tablet of smartphone dan in de houder en geniet van je favoriete series of films.


Fit Bike Senator iPlus

De FitBike Senator is van alle gemakken voorzien en voldoet aan alle kwaliteiten voor een geschikte hometrainer voor ouderen en revalidatie. De hometrainer heeft een lage instap, een comfortabel en groot zadel en maar liefst 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, waarmee je jouw training geheel naar eigen wensen en capaciteiten afstelt.

Fit Bike Senator iPlus

Geschikt voor intensief thuisgebruik. Véél functies, stevige bouwkwaliteit en scherp geprijsd.

 • Ergometer
 • Belastbaar tot 180 kg
 • Lage instap

De Fitbike Senator staat bekend om zijn geavanceerde EMS weerstandssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de hometrainer optimaal geijkt is. Hierdoor train je gelijkmatig en nauwkeuriger. Het EMS weerstandsysteem zorgt ervoor dat de hometrainer geschikt is voor zwaar intensief gebruik. Ook heeft het apparaat een vliegwiel van 10 kg. Het toestel is daarnaast belastbaar tot 180 kg.

Voeg daar de lage instap aan toe en je hebt een prima keuze als goede hometrainer voor ouderen en revalidatie.


Wat is belangrijk bij hometrainers voor ouderen en revalidatie?

Er zijn tal van eigenschappen waar je op kunt letten tijdens de aanschaf van een hometrainer. Voor ouderen en voor sporters in revalidatie, is het aan te raden om een hometrainer te kiezen die een lage instap heeft, voorzien is van een ergometer, een verstelbaar stuur en zadel heeft, comfortabel en stabiel is en daarnaast ook eenvoudig te gebruiken is.


1. Een lage instap

Een hometrainer is zeer toegankelijk en te gebruiken door vrijwel iedereen. Echter is het niet altijd makkelijk om op te stappen, zoals met vastzittende spieren of gewrichten of met een blessure. Een lage instap zorgt ervoor dat je je benen niet te hoog hoeft op te tillen om op te stappen en hoeft het opstappen geen drempel te zijn om te beginnen met sporten.

kettler axiom hometrainer zijaanzicht

Voorbeeld van een hometrainer met lage instap


2. Een ergometer

Voordat je een hometrainer uitkiest is het van belang dat je let of de hometrainer beschikt over een ergometer (ook wel EMS systeem genoemd). Een ergometer zorgt ervoor dat je nauwkeuriger je resultaten kunt meten en beter kunt trainen. In plaats van te trainen tegen een bepaald tempo of een bepaalde weerstand, zorgt een ergometer met wattage programma er voor dat je steeds dezelfde hoeveelheid inspanning dient te leveren.

Dat betekent dus dat wanneer je sneller gaat trappen, er minder weerstand zal gegeven worden. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde.

> Lees meer over ergometers in dit artikel

3. Verstelbaar zadel en stuur

Uiteraard is het van belang dat je comfortabel zit tijdens je rit. Wanneer je voor een hometrainer kiest die verstelbaar is, kun je het apparaat geheel naar jouw wens instellen. Zo neem je de juiste houding aan en kun je uren van het apparaat gebruik maken zonder vervelende klachten. Let erop dat het zadel zowel verticaal als horizontaal verstelbaar is en dat je de hoogte van het stuur kunt aanpassen voor de juiste positie van je schouders. Daarnaast is ook de mate van weerstand verstelbaar. Bekijk hoeveel posities de trainer heeft en of je de weerstand eenvoudig zwaarder of lichter kunt maken.

4. Comfort

Het niveau van comfort hangt samen met diverse factoren. Bekijk bijvoorbeeld het materiaal van de handgrepen en het zadel. Ook de grote van het zadel is van belang. Hoe breder het zadel, hoe comfortabeler je zit tijdens langdurig gebruik. Gun jezelf de comfort tijdens je training en je zult al snel merken dat je met meer plezier de hometrainer op stapt.

5. Stabiliteit

Over het algemeen geldt de regel, hoe zwaarder het apparaat, hoe stabieler. De stabiliteit zorgt ervoor dat je veilig van de hometrainer gebruik kunt maken en op en af kunt stappen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om kantelingen of schommelingen. Wil je extra stabiliteit, kies dan voor een hometrainer met een zware belastbare capaciteit.

Om te zien of een apparaat stabiel is kun je ook altijd kijken naar de waterpas afstelbaarheid. Vaak heeft een hometrainer een ingebouwd waterpas waarmee je ervoor zorgt dat het apparaat altijd helemaal recht staat. Dit draagt bij aan extra veiligheid en de juiste houding tijdens het sporten.

6. Eenvoudige bediening

Wanneer je lekker aan het sporten bent wil je uiteraard niet te maken hebben met een te complexe bediening. Kijk of de hometrainer een makkelijk te bedienen display heeft en of het apparaat eenvoudig te installeren is. Over het algemeen hebben de meeste apparaten een overzichtelijk menu en zijn de trainers eenvoudig te bedienen.


De voordelen van hometrainers voor senioren

Sporten is hartstikke leuk en uiteraard gezond voor je lichaam en geest. Een hometrainer is ideaal en biedt tal van voordelen. Zo hoef je de deur er niet voor uit, geen sportschool abonnement aan te schaffen en kun je sporten wanneer het jou uitkomt. Daarnaast is het goed voor het verbeteren van je lichamelijke conditie en je algemene welzijn. Je voelt je niet alleen stukken fitter na het sporten, maar voelt je ook vrolijker en meer energierijk. Welk doel je ook hebt, de hometrainer biedt vele mogelijkheden en zal je helpen om binnen de kortste keren flinke resultaten te bieden.

1. Verbeteren conditie

Wil je aan je lichamelijke conditie werken? Trek er dan een aantal uren in de week voor uit om lekker aan de slag te gaan met de hometrainer. Kies een tijdstip wanneer dit jou uitkomt en werk je in het zweet. Je kunt zelf kiezen hoe zwaar je de training maakt. Al snel zal je merken dat je conditie begint op te bouwen en dat de trainingen steeds makkelijker voor je zullen worden. Regelmatig sporten helpt het verlagen van de bloedruk waardoor je uithoudingsvermogen zal toenemen.


2. Sport werkt als antidepressiva

Sporten als recept voor een depressie, het kan. Wanneer je sport maakt je lichaam stofjes, zoals dopamine en endorfine, waardoor je meer geluk zal ervaren. Je hersenen belonen je als het ware voor je harde werk. Wanneer je dus regelmatig sport ga je je na afloop stukken beter voelen en kan het je op lange termijn helpen met het overwinnen van je depressie.


3. Meer energie

Hoewel je uiteraard veel energie nodig hebt tijdens het sporten, levert het ook een hoop energie op. Je gaat je beter voelen en voelt je stukken opgewekter. Na flink gesport te hebben is het eenvoudiger om in slaap te vallen. Je lichaam heeft namelijk rust nodig. Een goede nachtrust doet wonderen en zorgt ervoor dat je de volgende ochtend meer energie hebt.


4. Goed voor de gewrichten

Van jong tot oud, soepele gewrichten zijn uiterst belangrijk. Door regelmatig te sporten op de hometrainer zorg je ervoor dat je gewrichten soepel blijven en merk je ook dat dagelijkse activiteiten, zoals traplopen of huishoudelijke klusjes je een stuk gemakkelijker afgaan. Ook bij het herstellen na een blessure of na een ingrijpende ziekte heet het lichaam behoefde aan beweging en kan een hometrainer de ideale oplossing bieden. Je gewrichten worden minimaal belast en worden optimaal soepel gehouden op een tempo naar keuze.


Beste hometrainer voor revalidatie

Revalideren kost vaak veel tijd. Hoewel je wellicht je lichaam niet 100% kunt gebruiken, en je meer van je lichaam vraagt dan normaal, is het van belang dat je regelmatig blijft bewegen. Hierdoor versnel je het herstel en houd je je lichaam in beweging. Een hometrainer is uitermate geschikt voor een revalidatietraining. Zo zijn hometrainers stabiel en veilig in gebruik en zijn ze verstelbaar zodat je het apparaat en je training geheel naar wens afstelt.

Voordelen van hometrainers voor revalidatie:

 • Lage instap. Revalidatie hometrainers hebben een lage instap waardoor je gemakkelijk op en af stapt. Hierdoor begin je al met meer zekerheid aan je training.
 • Training op maat. Op een hometrainer is het bijzonder gemakkelijk een training op maat vast te leggen. Je kunt de weerstand eenvoudig opbouwen en kiezen voor een tempo dat voor jou geschikt is. Beetje bij beetje zal je merken dat de training je steeds gemakkelijker af zal gaan.
 • Geen zware belasting voor je gewrichten. Met een hometrainer maakt je lichaam geen zware schokken. Bij bijvoorbeeld een loopband, valt het gewicht van je lichaam van de ene op de andere voet waardoor je knieën zwaar belast worden. Dat is bij een hometrainer niet het geval.
 • Boek resultaten. Met een hometrainer kun je gemakkelijk bijhouden hoe je presteert. Ook kun je je eigen trainingsschema's bepalen en een programma kiezen dat bij je past. Daarmee maak je het leuker en makkelijker om je doel te behalen. Je kunt bijvoorbeeld inspiratie op doen in ons gratis ebook met trainingsschema's voor hometrainers.

Zoek je een hometrainer voor revalidatie doeleinden, dan is de Kettler Axiom je beste keuze. En het leuke is, nadat je volledig bent hersteld, kun je het toestel blijven gebruiken om je dagelijkse hoeveelheid beweging te behalen.

Kettler Tour 300

Geen toeters en bellen bij de Kettler Tour 300 maar een oerdegelijk apparaat dat een leven lang mee gaat.

 • Ergometer
 • Uiterst ergonomisch
 • Zwaar en stabiel

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}