.st0{fill:#FFFFFF;}

Hometrainer huren of kopen 

 27 augustus 2020

Door  Sabrina

Wanneer je een hometrainer voor thuis wilt heb je de keuze om er ééntje te kopen of je kunt gaan huren. Maar wanneer kies je best voor welke optie? En hoe gaat die huur dan precies in zijn werk? Dat bespreken we in dit artikel.

Voordelen van hometrainer huren

Een hometrainer huren via een verhuurbedrijf is in sommige gevallen zeker geen slecht idee. Sommige van onderstaande voordelen had je waarschijnlijk zelf kunnen bedenken. Toch zetten we ze hier even voor je op een rij'tje.

 • Geen hoge investeringskost om te beginnen met fitness
 • Wanneer je de hometrainer niet meer nodig hebt, kun je deze gewoon terugbrengen
 • Levering en ophaling gebeurt in sommige gevallen door de klantenservice van het verhuurbedrijf - maar dit is meestal niet gratis
 • Bij gebruik voor korte termijn ben je minder geld kwijt
 • Je wilt een model kiezen dat perfect bij je noden past. Niet tevreden van een model? Dan kun je na een maand bijvoorbeeld een ander model kiezen.

Nadelen van huren

Maar wat zijn de nadelen dan? Het is wel zo eerlijk dat we deze hier ook even voor je oplijsten:

 • Je huurt per maand en moet dus ook elke maand betalen voor de huur. Vanaf enkele maanden ben je dan vaak goedkoper af door het toestel te kopen. In sommige gevallen moet je zelfs per kwartaal huren.
 • Beperkt assortiment producten om uit te kiezen
 • De prijs die je betaalt voor levering en ophaling is vaak erg hoog of zit in de (hoge) verhuurprijs verrekend.
 • Het toestel is niet nieuw en kan gebruikssporen bevatten
 • Anderen hebben de hometrainer reeds gebruikt en er op gezweet. Dat idee is niet voor iedereen even aangenaam.
 • Een goed verhuurbedrijf zoeken is niet altijd even vanzelfsprekend. En vaak bevinden de afhaalpunten zich redelijk ver weg van je thuis.
 • De hometrainer is niet altijd je beste "match". Zo is het maximaal belastbaar gewicht bijvoorbeeld misschien ontoereikend. Of is het gewicht van het model zelf heel zwaar waardoor het moeilijk te verplaatsen is.

En zo kunnen we nog wel enkele nadelen opsommen. Het punt is dat je in alle geval huur moet betalen en dat voor een langere periode in dat geval niet voordelig is. 

Gratis eBook 

Download ons gratis eBook met trainingsschema's. Van HIIT trainingen tot duurtrainingen

Waarom een hometrainer kopen in de meeste gevallen beter is

Als je de voor- en nadelen van een hometrainer huren (per maand) naast elkaar legt, dan krijg je al een goed idee van wat nu precies de beste keuze is. Maar hier onze redenen om een hometrainer te kopen in plaats van huren per maand.

 • De beste webshops waar je hometrainers kunt kopen - zoals deze webshop - hanteren een regel als "gratis retourneren binnen 30 dagen"
 • De conditie van een nieuwe hometrainer is altijd beter dan wanneer je gaat huren. En dat traint nu eenmaal prettiger.
 • Wanneer je gaat kopen worden de hometrainers meestal gratis thuis geleverd
 • Bij verhuur bedrijven betaal je meestal per maand. Maar dan kun je bijna even goed in de sportschool je fitness doen
 • Van de verkopers krijg je vaak extra advies. Dat is eigen aan de service van fitness winkels. Ze zijn niet gebonden aan een beperkt aantal type modellen en kennen de hometrainer modellen dan ook beter. 

Onze aanbeveling is om zeker goed na te gaan wat jou voordeliger uit komt. Een hometrainer huren via een verhuurbedrijf kan een goede oplossing zijn maar is in de meeste gevallen toch minder voordelig dan eerst gedacht.

Toch kopen? Wij hebben je alvast op weg geholpen door verschillende hometrainer reviews te schrijven van modellen die we hebben kunnen testen. Daarbij vind je ook specificaties terug van elk model zoals het maximaal belastbaar gewicht, of het zadel van een model in hoogte verstelbaar is of niet enzo verder.

Heb je toch nog vragen bij een bepaald model dat we getest hebben? Dan kun je ons een mail sturen via het contactformulier en komen wij zo snel mogelijk op je vraag terug. Let er wel op dat we deze site runnen tijdens onze vrije tijd en dat de prioriteit ligt bij elke pagina up to date houden. Daardoor kan het soms wat langer duren voordat we je vraag kunnen beantwoorden. Maar van zodra we een moment de tijd vinden, komen we bij je terug. Beloofd!

Weet je niet welke hometrainer te kiezen?

Gebruik onze keuzehulp om aan de hand van enkele vragen onmiddellijk jouw beste keuze te ontdekken.

Wanneer is het wel verstandig om een hometrainer te huren?

Zit je in een revalidatie proces? Dan wil je graag zo snel mogelijk herstellen. In dat geval kan een hometrainer huren een goed idee zijn. Moet je langer dan 2 à 3 maand revalideren? Dan ben je waarschijnlijk voordeliger af door het fitnessapparatuur te kopen en nadien te verkopen.

Daarbij heb je veel meer keuze in aanbod en kun je het product verkopen wanneer je revalidatie proces er helemaal op zit. Onze aanbeveling is dan in de meeste gevallen ook om fitnessapparaten niet op huur basis te nemen maar eenmalig te investeren in je gezondheid.


Welke hometrainer kies ik dan best?

We hebben zowel een lijst met de beste hometrainers als een lijst met de beste hometrainer voor ouderen en revalidatie. Wat je uiteindelijk wilt is gewoon een degelijker hometrainer om je fitness noden - al dan niet intensief - te bevredigen.

Zorg er in alle geval voor dat je een hometrainer kiest bij een webshop met een degelijke klantenservice. Je kunt bijvoorbeeld bij deze webshop terecht maar ook alle modellen die je via verkopers op bol kunt terugvinden bieden een goede service waarbij je veilig kunt bestellen.

-> Bekijk de modellen bij betersport

-> Bekijk alle fitness toestellen bij bol

Sabrina


Hoi,
Ik ben Sabrina, oprichter van hometrainers-vergeleken.nl. Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een hometrainer maar wist niet waar te beginnen in mijn zoektocht naar een geschikt model. Vanuit die frustratie heb ik deze website opgezet.

Sabrina Schrijvers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}